پرسش و پاسخ مشاوره تحصیلی رشته تجربی [مشاوره قوانین کنکور سراسری تجربی]
سایت کلبه مشاوره به طور اختصاصی در رشته تجربی فعالیت دارد، بنابراین فقط به بررسی قوانین کنکور سراسری مرتبط با رشته تجربی پرداخته است.
دقت کنید که همه این توضیحات بر اساس آخرین قوانین ارائه شده و از آنجایی که قوانین دچار تغییر میشوند، بنابراین اطلاعات این صفحه نیز با تغییرات قوانین، تغییر میکند. در نتیجه، سایت کلبه مشاوره قوانین موجود را توضیح میدهد و هیچ گونه تاثیری بر قوانین موجود ندارد. پس در این صفحه قوانینی را میخوانیم که فعلاً هست و در صورت تغییر، ما هم بروزرسانی میکنیم.
برای آنکه موضوعات دستهبندی شوند، سؤالات این صفحه همگی دارای یک نظم منطقی از قبل از ثبت نام تا انتخاب رشته هستند. بنابراین بر اساس اینکه سؤال شما مربوط به کدام قسمت قوانین کنکور است میتوانید جعبه مورد نظر را مطالعه نمایید.
ملاک نوشتن اطلاعات این صفحه، قوانین رسمی اعلام شده از سوی سازمان سنجش است. کلبه مشاوره هیچ تحلیلی نسبت به اخبار، مصاحبهها و گمانه زنیهای پیرامون کنکور ندارد. به عنوان یک سایت مشاورهای، آموختهایم که بخش زیادی از اخبار (دقت کنید اکثر اخبار) هرگز به واقعیت تبدیل نمیشوند و فقط باعث اتلاف وقت کنکوریها میشود. برای همین سایت کلبه مشاوره فقط قوانین رسمی منتشر شده از سوی سازمان سنجش را توضیح میدهد. از شما کنکوریهای گرامی نیز خواهش میشود از خبرخوانی پیرامون کنکور خودداری کنید زیرا وقتتان را تلف میکنید.
قوانین موجود در جعبههای طبقهبندی شده زیر، همگی طبق آخرین قوانین برای کنکور 1403 بروزرسانی شدهاند
تاریخ ثبت نام برای کنکور سراسری متن
تمام تاریخهای مهم برای کنکور تجربی سال ۱۴۰۳ را در تصویر زیر تماشا میکنید (نکته بعد از عکس را حتما بخوانید):
نکته مهم: ممکن است سازمان سنجش علاوه بر تاریخهای گفته شده در تصویر بالا، فرصت دیگری را برای ثبت نام جا ماندگان از ثبت نام در نظر بگیرد که آن فرصت، تاریخ مشخصی ندارد و چنانچه از ثبت نام کنکور، جا مانده بودید، بایستی هر روز سایت سنجش را چِک کنید تا از تاریخ ثبت نام جا ماندگان، مطلع شوید.
چه مدارکی برای ثبت نام کنکور مورد نیاز است؟ متن
تمام مدارکی که باید داشته باشید تا بتوانید در کنکور سراسری ثبت نام کنید عبارت است از:
۱- برای ثبت نام در آزمون سراسری، لازم است یک قطعه عکس پرسنلی خود را با مشخصات زیر اسکن کنید:
– ابعاد عکس ۴×۳ یا ۴×۶ و بدون حاشیههای اضافی باشد.
– عکس باید با حجم حداکثر ۴۰۰×۳۰۰ و حداقل ۳۰۰×۲۰۰ پیکسل (حداکثر ۷۰ کیلوبایت) اسکن و در قالب (JPG) ذخیره شود.
– تصویر داوطلب باید تمام رخ، کاملاً واضح و بدون اثر مهر، منگنه و هرگونه لَکه باشد.
– عکس داوطلب، حتما مربوط به سال جاری و بهتر است رنگی و با زمینه سفید باشد. این مورد بسیار مهم است. بسیاری از داوطلبان از عکسهای قدیمی استفاده میکنند به طوری که مراقب جلسه نمیتواند تطابق شما با عکستان را تشخیص دهد و برای همین ممکن است وقت شما را سر جلسه بگیرد. به همین جهت، لطفا از یک قطعه عکس واضح و مربوط به همین امسال استفاده کنید.
– اسکن عکس از روی کارتهای شناسایی (کارت ملی، شناسنامه و مدارک مشابه) قابل قبول نیست.
– عکس داوطلبان زن باید با حجاب و صورت آنان به طور کامل مشخص باشد.
– در صورت استفاده از عکس غیر معتبر، ثبت نام داوطلب باطل میشود و اجازه شرکت در آزمون را ندارند. سازمان سنجش در دفترچه ثبت نام کنکورش اعلام کرده است که اگر عکس شرایط اصولی نداشته باشد آنگاه میتواند اجازه شرکت در آزمون را ندهد.
– اگر به کافی نتها مراجعه میکنید حتما از آنها بخواهید که با دقت و با صاف گذاشتن عکس تان، آن را اسکن کنند. معمولا در کافی نت ها، به دلیل شلوغی و عجله، عکسها را کج و کوله و با کیفیت نامناسب، اسکن میکنند و وضوح پیدا نمیکند.
۲- کد سوابق تحصیلی دیپلم برای نظام جدیدیها و کد سوابق تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی برای نظام قدیمیها که برای دریافت کد سوابق تحصیلی دیپلم خود بایستی به سامانه جمع آوری اطلاعات و سوابق تحصیلی داوطلبان آزمون سراسری ورود به دانشگاهها به نشانی my.medu.ir مراجعه کنید و سوابق تحصیلی خود را مشاهده کنید و سپس کد مربوطه را در برگه ثبت نام خود وارد کنید. همچنین دقت کنید فقط افرادی دارای سوابق تحصیلی دیپلم هستند که مدرک دیپلم خود را در سال ۱۳۸۴ و بعد از آن در یکی از رشتههای ریاضی-فیزیک، تجربی، انسانی یا علوم و معارف اسلامی گرفته باشند.
نکته مهم: چنانچه سابقه امتحان نهایی ندارید، حتما باید برای ساختن سوابق تحصیلی به آموزش و پرورش شهرتان مراجعه نمایید زیرا اگر نمره نهایی نداشته باشید، در کنکور، نمرههای دروس نهایی را برای شما صفر در نظر میگیرند. بنابراین حتما اگر سابقه امتحان نهایی ندارید، به آموزش و پرورش بروید.
۳- یکی از مدارک گفته شده در جعبه «حداقل مدرک تحصیلی برای شرکت در کنکور تجربی چیست؟». یه مقدار پایینتر بروید، این جعبه را میبینید.
۴- اطلاعات دیگری که برای ثبت نام در کنکور نیاز دارید را در فرم پیشنویس کنکور ۱۴۰۳ میتوانید بخوانید و آنها را آماده کنید. برای دانلود این پیشنویس روی عبارت «دانلود فرم پیشنویس ثبت نام کنکور ۱۴۰۳» کلیک نمایید. دقت داشته باشید که فرم ثبت نام در همه کنکورها، تقریبا یکسان است و قطعا برای کنکورهای سالهای بعدی نیز، مشابه همین اطلاعات از شما خواسته خواهد شد.
حداقل مدرک تحصیلی برای شرکت در کنکور تجربی چیست؟ متن
دقت کنید که یکی از این مدارک کافی است:
۱) دیپلم نظام آموزشی جدید یا همان نظام ۳-۳-۶ را در یکی از رشتههای هنرستان، کاردانش یا دبیرستان داشته باشید و یا حداکثر تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۳، این مدرک را بگیرید. اگر رشتهای که انتخاب میکنید، برای نیمسال دوم باشد، تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳، میتوانید دیپلم خود را بگیرید.
۲) دیپلم چهارساله هنرستان یا دبیرستان داشته باشید.
۳) مدرک پیش دانشگاهی داشته باشید.
۴) مدرک فوق دیپلم یا همان کاردانی داشته باشید یا حداکثر تا شهریورماه ۱۴۰۳، این مدرک را بگیرید. دقت کنید که حتما باید تعهدات قانونی خود را گذرانده باشید تا اجازه ثبت نام در کنکور را با این مدرک داشته باشید. اگر رشتهای که انتخاب میکنید، برای نیمسال دوم باشد، تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳، میتوانید دیپلم خود را بگیرید.
همچنین دقت کنید که سازمان سنجش در دفترچه اعلام کرده است: کسانی که دو مدرک دیپلم دارند، باید دیپلم مطابق با گروه آزمایشی که امتحان میدهند را اعلام نمایند. مثلاً اگر فردی، دیپلم ریاضی و دیپلم تجربی دارد و میخواهد کنکور تجربی بدهد، باید اطلاعات مربوط به دیپلم تجربی را وارد کند.
نکته مهم: برای ثبت نام در کنکور تجربی، هیچ نیازی نیست که حتما دیپلم تجربی داشته باشید. با این حساب، اگر دیپلم هنرستان یا کاردانش یا ریاضی-فیزیک یا علوم انسانی دارید و میخواهید در کنکور تجربی شرکت کنید، هیچ اجباری به گرفتن دیپلم تجربی ندارید و با همان دیپلم خودتان میتوانید در کنکور تجربی ثبت نام و شرکت نمایید. البته بحث تاثیر نمرات نهایی به میان میآید که مجبور میشوید در یک یا چند امتحان شرکت کرده که اگر نمره نهایی برای درسی نداشتید یا پایین بود، آن را بسازید یا ارتقا دهید.
کد بخش محل تولد برای ثبت نام را از کجا بیاوریم؟ متن
طبق آخرین قانون برای کنکور ۱۴۰۳ کد بخش محل تولد توسط سازمان سنجش اعلام شده است که میتوانید با کلیک روی عبارت «فایل PDF کد بخش محل تولد» آن را دانلود کرده و اطلاعات مربوط به کد بخش محل تولد خود را پیدا کنید. همچنین لازم به ذکر است که در زمان ثبت نام کنکور نیز از سمت راست صفحه ثبت نام در سایت سازمان سنجش میتوانید این کدها را به صورت آنلاین بدست آورید.
نکته: آن دانش آموزانی که خارج از کشور به دنیا آمده اند، در آخر فایل PDF بالا، کد کشور محل تولدشان درج شده است که باید همان را انتخاب کنند.
کد عنوان دیپلم و پیش دانشگاهی را از کجا بیاوریم؟ متن
طبق آخرین قانون برای کنکور ۱۴۰۳ کد عنوان دیپلم و پیش دانشگاهی توسط سازمان سنجش اعلام شده است که میتوانید با کلیک روی عبارت «فایل PDF کد عنوان دیپلم و پیش دانشگاهی» آن را دانلود کرده و اطلاعات مربوط به کد عنوان دیپلم و پیش دانشگاهی خود را پیدا کنید. همچنین لازم به ذکر است که در زمان ثبت نام نیز از سمت راست صفحه ثبت نام در سایت سازمان سنجش، میتوانید این کدها را به صورت آنلاین بدست آورید.
آیا شرایط سنی برای شرکت در کنکور تجربی وجود دارد؟ متن
به طور کلی، محدودیت سنی برای شرکت در آزمون سراسری وجود ندارد ولی بعضی از دانشگاههای خاص در رشته تجربی، شرایط سنی دارند که در یک فایل PDF، کل دانشگاههای کشور در تمام رشتهها که دارای محدودیت سنی هستند را برای شما هایلایت سبز آبی کردهام که بتوانید از آنها آگاه باشید.
بنابراین فایل PDF را دانلود کرده و قسمتهایی که هایلایت سبز آبی دارد را بخوانید تا با شرایط آن دانشگاه آشنا شوید. برای دانلود این فایل PDF روی عبارت «دانلود فایل PDF دانشگاههای دارای محدودیت سنی برای کل رشته ها» کلیک نمایید.
این فایل PDF، طبق آخرین بروزرسانی برای کنکور ۱۴۰۲ است و اگر تغییراتی داشته باشد در زمان انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ یعنی در مردادماه ۱۴۰۳ اعلام خواهد شد که در این صورت، در همین جا بروزرسانی انجام میشود.
چطوری میتوان در دو کنکور به طور همزمان شرکت کرد؟ متن
فرض کنیم شما میخواهید کنکور تجربی را ثبت نام کنید و در کنارش به فکر یک کنکور دیگر هستید. در این صورت شما از بین کنکور زبان و هنر، فقط یکی را میتوانید انتخاب کرده و در آن ثبت نام و شرکت نمایید. دقت نمایید که تا سالهای قبل میشد که همزمان هنر و زبان را با هم انتخاب کرد ولی امسال، به دلیل برگزاری همزمان کنکور زبان و هنر، چنین امکانی وجود ندارد.
با این توضیحات، اگر فردی میخواهد در کنار کنکور تجربی، یک کنکور دیگر را شرکت کند، فقط میتواند از بین زبان و هنر، یکی را انتخاب کند.
نکته: وقتی کنکور تجربی ثبت نام میکنید، دیگر اجازه ثبت نام در کنکور ریاضی-فیزیک و انسانی را ندارید و طبق توضیحات بالا، اگر قصد دارید که در کنار کنکور تجربی، در کنکور دیگری شرکت کنید، فقط باید از بین هنر و زبان، یکی را انتخاب کنید.
سایتهای مورد نیاز برای ثبت نام در کنکور تجربی متن
۱) سامانه جمع آوری اطلاعات و سوابق تحصیلی داوطلبان آزمون سراسری ورود به دانشگاهها به نشانی my.medu.ir برای دانش آموزان و داوطلبان کنکوری که مدرک دیپلم خود را از سال ۱۳۸۴ و بعد از آن گرفته اند. همچنین افرادی که مدرک پیش دانشگاهی خود را در سالهای ۹۱ و بعد از آن گرفتهاند نیز به این سایت مراجعه کنند تا کد سوابق تحصیلی خود را بگیرند.
۲) سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org که برای دانلود دفترچه ثبت نام و همچنین انجام ثبت نام کنکور به آن نیاز دارید.
دیپلم رشته تجربی ندارم، چطور در کنکور تجربی شرکت کنم؟ متن
نکته مهم: برای ثبت نام در کنکور تجربی، هیچ نیازی نیست که حتما دیپلم تجربی داشته باشید. با این حساب، اگر دیپلم هنرستان یا کاردانش یا ریاضی-فیزیک یا علوم انسانی دارید و میخواهید در کنکور تجربی شرکت کنید، هیچ اجباری به گرفتن دیپلم تجربی ندارید و با همان دیپلم خودتان میتوانید در کنکور تجربی ثبت نام و شرکت نمایید. البته بحث تاثیر نمرات نهایی به میان میآید که مجبور میشوید در یک یا چند امتحان شرکت کرده که اگر نمره نهایی برای درسی نداشتید یا پایین بود، آن را بسازید یا ارتقا دهید.
کدام شرایط را باید قبل از ثبت نام در کنکور بررسی کنم؟ متن
قبل از ثبت نام کنکور بایستی در مورد این موراد حتما اطلاع کسب کنید:
الف) یکی از مدارک لازم برای ثبت نام و شرکت در کنکور سراسری را داشته باشید که در جعبه «حداقل مدرک تحصیلی برای شرکت در کنکور تجربی چیست؟» توضیحش را دادم.
ب) اگر آقا هستید بررسی کنید که از نظر خدمت سربازی، محدودیتی برای شرکت در کنکور ندارید. برای بررسی دقیق با در دست داشتن مدارک شناسایی به دفتر پلیس +۱۰ مراجعه نمایید.
پ) اگر دانشجو هستید، قوانین مربوط به دانشجویان را بررسی کنید که مشکلی برای ثبت نام و قبولی در کنکور نداشته باشید.
شرایط شرکت در کنکور تجربی با مدرک فوق دیپلم (کاردانی) متن
دقت کنید که طی سالهای اخیر، قوانین مربوط به تحصیل با مدرک کاردانی یا فوق دیپلم چندین بار تغییر داشته است و ممکن است که اطلاعات شما مربوط به قانون قبلی باشد. آنچه در اینجا میخوانید بر اساس آخرین قانون تا به این لحظه است که چنین میگوید: این بخش را در دو حالت جداگانه بررسی میکنیم؛ یکی برای افرادی که فارغ التحصیل کاردانی (فوق دیپلم) هستند و یکی برای دانشجویان کاردانی.
۱- اگر آخرین مدرک تحصیلی شما کاردانی (فوق دیپلم) است و این مدرک را گرفتهاید و در حال حاضر فارغ التحصیل شدهاید و قصد دارید در کنکور تجربی شرکت کنید به شرایط زیر که مطابق با آخرین قوانین تا این لحظه است، دقت نمایید:
الف) شما با این شرایط میتوانید در کنکور ثبت نام کنید و هیچ نیازی به دریافت مدرک دیپلم تجربی ندارید. البته بحث تاثیر نمرات نهایی به میان میآید که مجبور میشوید در یک یا چند امتحان شرکت کرده که اگر نمره نهایی برای درسی نداشتید یا پایین بود، آن را بسازید یا ارتقا دهید.
ب) کسانی که با مدرک کاردانی (پزشکی و غیر پزشکی) شرکت میکنند باید تعهدات قانونی خود را گذرانده باشند. بنابراین اگر رشته شما دارای تعهد است، حتما بایستی این تعهد را گذرانده باشید. برای باخبر شدن از اینکه رشتهتان تعهد دارد یا خیر، میتوانید با اداره آموزش دانشگاهتان تماس بگیرید. اما قانون چند تبصره (استثنا) و تاکید هم برای این بخش در نظر گرفته که در زیر میخوانید:
تبصره ۱: فارغ التحصیلان رشتههای تحصیلی مورد نیاز وزارت بهداشت (مشمولین خدمات اجباری قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان) در مقطع کاردانی باید حداکثر تا تاریخ ۳۱ / ۶/ سال کنکور و یا ۳۰ / ۱۱ / سال کنکور، خدمات خود را شروع نکرده یا تمام نکرده باشند، چنانچه در مقطع دکتری عمومی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پذیرفته شوند، میتوانند خدمات موضوع این قانون را پس از اتمام تحصیل با مقطع جدید به انجام برسانند. بنابراین این دسته از عزیزان یا تا تاریخهای ذکر شده، خدمات اجباری را به پایان میرسانند یا اگر در سه رشته پزشکی، دندان و دارو قبول شوند میتوانند ایست بزنند و پس از گرفتن مدرک در یکی از این سه رشته، بقیه دوره خدمات اجباری را در رشته جدیدشان ادامه بدهند. پس این یک شانس است که این عزیزان بتوانند استفاده کنند.
تبصره ۲: فارغ التحصیلان دوره کاردانی رشتههای تحصیلی گروههای آموزشی غیرپزشکی حداکثر تا ۳۱ / ۶/ سال کنکور به شرطی میتوانند در آزمون سراسری شرکت نمایند که تعهدات و خدمات قانونی را انجام داده باشند. بنابراین برای این دسته از کاردانیها تبصره ۱ وجود ندارد. پس این دسته از افراد بایستی حداکثر تا ۳۱ شهریور سال کنکور، خدمتشان تمام شود تا قبولیشان در کنکور مورد تائید قرار بگیرد.
پ) افرادی که در دوره کاردانی فارغ التحصیل شده اند، لازم است معدل کل فارغ التحصیلی مقطع کاردانی خود را به صورت اعداد صحیح و اعشار بدانند چون در زمان ثبت نام به این معدل نیاز دارند. این معدل را حتما به صورت دقیق بایستی بدانید چون طبق قانون شما بایستی همه اطلاعات را درست و دقیق وارد کنید. برای متوجه شدن معدل کل میتوانید به سایت مشاهده نمره دانشگاه خود وارد شوید و یا به اداره آموزش بروید و درخواست ریز نمرات و معدل کل نمایید.
ت) آقایان بایستی قانون مربوط به سربازی فارغ التحصیلان مقطع کاردانی را در نظر بگیرند که تداخلی با سربازی نداشته باشند. در این خصوص اگر سوال دارید، میتوانید به دفاتر پلیس ۱۰+ بروید و با ارایه مدارک خود مثل کارت ملی و کارت دانشجویی، به طور دقیق در مورد قوانین و وضعیت خود اطلاع کسب نمایید.
۲- اگر در حال حاضر دانشجوی کاردانی (فوق دیپلم) از هر رشتهای هستید و این مدرک را هنوز نگرفتهاید و قصد دارید در کنکور شرکت کنید به شرایط زیر که مطابق با آخرین قوانین تا این لحظه است، دقت نمایید:
الف) میتوانید همزمان با تحصیل در رشته کاردانی، در کنکور ثبت نام و شرکت کنید و در صورتی که رشته مد نظر خود را قبول شدید، آنگاه باید از رشته کاردانی انصراف قطعی بدهید و در رشته جدید تحصیل نمایید.
ب) از آنجا که برای ثبت نام در کنکور نیاز به یکی از مدارک نظام آموزشی جدید (نظام ۳-۳-۶) یا دیپلم چهارساله هنرستان و دبیرستان یا مدرک پیش دانشگاهی یا مدرک فوق دیپلم یا همان کاردانی است، بنابراین اگر شما به عنوان دانشجوی کاردانی بعد از قبولی در رشته جدید، از رشته کاردانی انصراف بدهید و در رشته جدید ثبت نام کنید، آنگاه بایستی یکی از مدارک گفته شده را داشته باشید. با این توضیحات متوجه میشویم که اگر یکی از آن مدارک را ندارید، بنابراین در سال آخر کاردانی خود، در کنکور ثبت نام و شرکت کنید که تا ۳۱ شهریور برای ورودیهای مهر دانشگاه و ۳۰ بهمن برای ورودیهای بهمن بتوانید مدرک کاردانی خود را بگیرید و در ضمن مدرکتان شامل تعهد نباشد چون اگر تعهد دار باشد آنگاه بایستی قوانین آن را در بخش بالایی که مربوط به فارغ التحصیلان است، مطالعه نمایید.
پ) وقتی به عنوان دانشجوی کاردانی در کنکور ثبت نام و شرکت میکنید و رشته جدید را قبول میشوید، آنگاه در زمان قبولی رشته جدید، حتما باید از رشته قبلی انصراف قطعی بدهید و در رشته جدید ثبت نام کنید و حق انتخاب ندارید. پس حتما نسبت به اینکه برای کنکور تصمیم جدی دارید و همچنین موقع انتخاب رشته، از آن رشته جدید مطمئن هستید، دست به اقدام بزنید تا بعدا برای خود محدودیت قانونی درست نکنید.
ت) اگر آقا هستید نباید تداخل سربازی برایتان ایجاد شود. در این خصوص اگر سوال دارید میتوانید به دفاتر پلیس ۱۰+ بروید و با ارایه مدارک خود مثل کارت ملی و کارت دانشجویی، به طور دقیق در مورد قوانین و وضعیت خود اطلاع کسب نمایید.
شرایط شرکت در کنکور تجربی برای دانشجویان متن
داوطلبانی که در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پذیرفته شده و در سال ۱۴۰۳ انتخاب رشته میکنند، ازفرایند اعلام نتایج نهایی حذف خواهند شد.
داوطلبانی که درآزمون سراسری سال ۱۴۰۲ پذیرفته شده و در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ نیز پذیرفته میشوند، قبولی سال ۱۴۰۲ آنان لغو شده و اجازه ادامه تحصیل در کدرشته محل قبولی سال قبل را ندارند.
طبق مصوبه جلسه ۲۰۹ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی به تاریخ، ۱۴۰۳/۰۶/۰۶ از سال ۱۴۰۴ به بعد، پذیرفته شدگان تمام دورههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی، اعم از رایگان و غیر رایگان، و پذیرفته شدگان تمام دورههای آموزش رایگان (شامل دورههای روزانه، محروم، فرهنگیان، بورسیه) در تمامی آزمونها و رشته محلها که پذیرش آنها با آزمون دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی سال قبل صورت گرفته، چه در دانشگاه یا موسسه قبولی ثبت نام کرده و چه ثبت نام نکرده باشند، اجازه شرکت مجدد در همان آزمونی که در آن پذیرفته شدهاند را در سال بعد ندارند. در صورت تمایل به شرکت مجدد در آزمون دو سال بعد از سال قبولی، باید قبل از شروع زمان ثبت نام آن آزمون، از دانشگاه یا موسسه قبولی انصراف قطعی دهند.
شرایط شرکت در کنکور تجربی با مدرک لیسانس متن
دقت کنید که طی سالهای اخیر، قوانین مربوط به تحصیل با مدرک کارشناسی یا لیسانس چندین بار تغییر داشته است و ممکن است که اطلاعات شما مربوط به قانون قبلی باشد. آنچه در اینجا میخوانید بر اساس آخرین قانون تا به این لحظه است که چنین میگوید: اگر مدرک لیسانس دارید آنگاه میتوانید در کنکور تجربی شرکت کنید و بر اساس رتبهتان هیچ مشکلی برای انتخاب رشتههای روزانه پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی وجود ندارد به شرطی که:
۱- برای آقایان مشکل نظام وظیفه وجود نداشته باشد.
۲- اگر رشتهای که در آن لیسانس دارید، قانون خدمات اجباری دارد بایستی طرحتان را حداکثر تا شهریور همان سالی که کنکور میدهید برای ورودی مهرماه و حداکثر تا بهمن همان سالی که کنکور میدهید برای ورودی بهمن، انجام دهید. البته یک تبصره هم اینجا وجود دارد. اگر شما یکی از رشتههای پزشکی، دندانپزشکی یا داروسازی را قبول شوید، میتوانید طرح خود را ایست بزنید و به دانشگاه بروید و پس از این مدرکتان را در یکی از رشتههای پزشکی، دندانپزشکی یا داروسازی گرفتید آنگاه طرح را در این رشته جدید بگذرانید. دقت کنید که این تبصره فقط برای قبولی در یکی از این سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی است.
۳- هیچ تعهد خدمتی به ارگان یا دستگاههای اجرایی، تعهدات سهمیه بومی و یا سهمیه مناطق محروم نداشته باشید.
شرایط شرکت در کنکور تجربی با مدرک فوق لیسانس و دکتری متن
دقت کنید که طی سالهای اخیر، قوانین مربوط به تحصیل دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) و مقطع دکتری، چندین بار تغییر داشته است و ممکن است که اطلاعات شما مربوط به قانون قبلی باشد. آنچه در اینجا میخوانید بر اساس آخرین قانون تا به این لحظه است که چنین میگوید:
۱- دانشجویان دوره روزانه و غیر روزانه مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد (پیوسته و ناپیوسته) و دکتری عمومی یا تخصصی، برای شرکت در آزمون سراسری، به شرط نداشتن منع نظام وظیفه برای آقایان، میتوانند همزمان با تحصیل در دانشگاه و بدون انصراف از تحصیل، در آزمون سراسری ثبت نام و شرکت نمایند ولی باید دقت کنند که در صورت قبولی در رشته جدید، باید از رشته قبلی خود انصراف داده و فرم انصراف قطعی از رشته قبلی را به دانشگاه جدید محل تحصیل خود ارائه دهند و اینطور نیست که حق انتخاب داشته باشند که رشته قبلی را بخوانند یا رشتهای که به تازگی قبول شدهاند.
۲- همه دانشآموختگان (فارغالتحصیلان) مقاطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و پیوسته کلیه رشتههای تحصیلی و دکتری عمومی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و دکتری حرفهای دامپزشکی متقاضی تحصیل مجدد، میتوانند با رعایت شرایط زیر از طریق قبولی در آزمون سراسری در مقطع دکتری عمومی رشتههای پزشکی و داروسازی تحصیل نمایند و محدودیتی در انتخاب دورههای مختلف (روزانه، مازاد و پردیس) ندارند. پس طبق آخرین قانون، این دسته از افراد اگر رتبه لازم را کسب کنند، میتوانند به صورت رایگان درس بخوانند به شرطی که:
۱- اگر تعهد خدمت در رشته قبلیتان دارید، باید تعهد خود را گذرانده باشید.
۲- هیچ تعهدی به ارگان یا دستگاههای اجرایی نداشته باشید.
۳- هیچ تعهدی مربوط به سهمیه بومی و یا سهمیه مناطق محروم نداشته باشید.
۴- از نظر نظاموظیفه برای آقایان ممنوعیت تحصیلی نداشته باشید.
۵- اگر دانشجوی روزانه در هر مقطعی هستید بایستی در زمان ثبت نام کنکور، دقت کنید در زمان ثبت نام کنکور انصراف قطعی بدهید.
تاثیر معدل در کنکور تجربی به چه صورت است؟ متن
طبق آخرین قانون رسمی سازمان سنجش، در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳، سهم نمره کل سابقه تحصیلی پایه دوازدهم نظام ۳-۳-۶ در گروه علوم تجربی و علوم انسانی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ به میزان ۵۰ درصد با تأثیر قطعی است و میزان تأثیر نمره کل سابقه تحصیلی دیپلم نظام سالی - واحدی/ ترمی - واحدی در این گروهها، ۳۷/۵ درصد با تأثیر قطعی و میزان تأثیر سوابق تحصیلی پیشدانشگاهی نظام سالی - واحدی/ترمی - واحدی ۱۲/۵ درصد با تأثیر قطعی در نمره کل سابقه تحصیلی در مجموع دیپلم و پیشدانشگاهی ۵۰ درصد است و همچنین سهم نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور) ۵۰ درصد است.
طبق «اطلاعیه سازمان سنجش» همه داوطلبان کنکور لازم است که سوابق تحصیلی خود را بسازند. بنابراین اگر نمرات نهایی ندارید یا اطلاعات ناقص دارید، لطفا به آموزش و پرورش محل زندگی خویش مراجعه کرده و بپرسید که برای شرایط شما، چه مراحلی بایستی طی شود.
در تصویر زیر، نحوه اثرگذاری نمرههای نهایی درسهای مختلف در کنکور تجربی را مشاهده میکنید.
برای ترمیم معدل چکار باید کنم؟ متن
اگر نمرات امتحان نهایی شما پایین هستند و تصمیم دارید آنها را ارتقا دهید یا اصلا نمره نهایی ندارید (به دلیل درس خواندن در سالهای تحصیلی که در آن موقع، امتحان نهایی برگزار نمیشد) میبایست در طرح ترمیم معدل شرکت کنید. در مورد ترمیم معدل چندین سؤال وجود دارد که به ترتیب به آنها پاسخ میدهم.
سؤال صفرم: چه کسانی میتوانند در طرحترمیم معدل شرکت کنند؟ ۱- هرکسی که تمایل داشته باشد نمرات نهایی خودش را ارتقا دهد میتواند در این طرح شرکت کند، ۲- افرادی که نمره نهایی ندارند و برای ساختن سابقه تحصیلی نهایی حتما لازم است که در امتحانات ترمیم معدل برای تولید این سوابق، ثبت نام و شرکت نمایند. دقت کنید که اگر نمره نهایی نداشته باشید آنگاه طبق آخرین قانون سازمان سنجش، نمرات شما صفر در نظر گرفته خواهد شد.
سؤال ۱: اگر کسی نمرات بالا مثلاً ۱۹ هم داشته باشد بازهم میتواند در طرحترمیم معدل شرکت کند؟ بله هیچ محدودیتی از این نظر وجود ندارد و با هر نمرهای میتوانید در این طرح ثبت نام کنید.
سؤال ۲: آیا باید همه درسهای نهایی را با هم ثبت نام کنیم یا میشود فقط برخی از درسها را شرکت کنیم و نمرات آن را بهتر کنیم؟ اگر قبلا سابقه نمرات نهایی دارید، میتوانید یک یا دو یا هر چند درسی که خودتان میخواهید را ثبت نام و شرکت کنید ولی اگر قبلا سابقه نمرات نهایی ندارید آنگاه لازم است در تمامی درسهایی که آموزش و پرورش برایتان تعیین میکند شرکت نمایید و سابقه نهایی تولید نمایید.
سؤال ۳: برای ثبت نام در طرح ترمیم معدل کجا باید مراجعه کنیم؟ با آموزش و پرورش شهر یا منطقه محل زندگی خودتان تماس بگیرید و از آنها نام مدرسه یا مدرسههایی که محل ثبت نام این طرح هستند را بپرسید. سپس با آن مدرسه یا مدرسهها تماس بگیرید و در مورد زمان مراجعه برای ثبت نام سؤال بپرسید و در تاریخی که به شما گفته میشود بایستی به مدرسه مراجعه کنید و ثبت نام کنید.
سؤال ۴: آیا شرکت در این طرح، به صورت رایگان است؟ خیر، آموزش و پرورش برای هر درسی مبلغی را دریافت میکند که برای آگاهی از هزینه آن، از همان مدرسه محل ثبت نام سؤال کنید.
سؤال ۵: زمان برگزاری امتحانات ترمیم معدل چه موقع است؟ امتحانات ترمیم معدل در ماه خرداد هر سال برگزار میشود و برنامه امتحانی را بایستی از همان مدرسه زمان ثبت نام دریافت کنید.
سوال ۶: من قبلا در ترمیم معدل شرکت کرده ام، آیا باز هم شانس دارم در امتحان ترمیم معدل شرکت کنم؟ طبق گفته سازمان سنجش، متقاضیانی که قبل تاریخ ۱۴۰۲/۰۵/۰۸ از فرصت ترمیم استفاده نموده اند، اجازه داده میشود یک بار دیگر نمرات امتحانات نهایی دروس مورد نظر خود را ترمیم نمایند. لذا امکان ترمیم نمرات امتحانات نهایی برای افراد واجد شرایطی که پیشتر نسبت به ترمیم نمره اقدام نموده اند، در نوبت امتحانی خرداد ۱۴۰۳ فراهم است.
منظور از دیپلم مجدد چیست و چطوری میتوانم دیپلم مجدد بگیرم؟ متن
شما میتوانید چندین دیپلم دبیرستان داشته باشید به شرطی که در امتحانات مورد نظر آموزش و پرورش شرکت کنید و بتوانید نمرات لازم را کسب کنید. در مورد دیپلم مجدد و فایده آن برای کنکور چندین سؤال وجود دارد که به آنها پاسخ میدهم:
سؤال صفرم: آیا میشود در همان رشتهای که قبلاً دیپلم گرفتهایم، دوباره دیپلم بگیریم؟ خیر، نمیشود. شما فقط در هر رشته یک بار میتوانید دیپلم بگیرید. مثلاً اگر کسی دیپلم تجربی دارد، دیگر نمیتواند دیپلم مجدد تجربی بگیرد. چنین فردی میتواند دیپلم ریاضی-فیزیک، علوم انسانی یا دیپلمهای فنی حرفهای و کاردانش بگیرد.
سؤال ۱: چه درسهایی را باید امتحان بدهیم تا دیپلم مجدد در رشته دیگری را بتوانیم بگیریم؟ با در دست داشتن مدارک شناسایی، کارنامه دیپلم قبلی که معروف به کارنامه فارغ التحصیلی است و اصل مدرک گواهی موقت دیپلم به اداره آموزش و پرورش شهرتان مراجعه کنید و با تطبیق دادن درسهای دیپلم قبلی، به شما اعلام میکنند که چه درسهایی را لازم است امتحان دهید تا به شما دیپلم در رشته جدید را بدهند.
سؤال ۲: کجا باید برای ثبت نام در امتحانات دیپلم مجدد برویم و اصلاً زمان ثبت نام چه موقع است؟ همان اداره آموزش و پرورشی که برای تطبیق دروس مراجعه کردید بپرسید که زمان و محل ثبت نام امتحانات دیپلم مجدد در کدام مدرسه است.
سؤال ۳: زمان برگزاری امتحانات دیپلم مجدد چه هنگامی است؟ تاریخ امتحان را مدرسه در زمان ثبت نام به شما اعلام خواهد کرد و حتما خودتان هم بپرسید.
سؤال ۴: آیا کارت پایان خدمت برای آقایان لازم است تا بتوانند در امتحانات دیپلم مجدد شرکت کنند؟ آقایانی که اقدام به گذارندن دوره خدمت سربازی خود نکرده و کارت پایان خدمت خود را دریافت نکردهاند، مجاز به ثبت نام جهت اخذ دیپلم مجدد نخواهند بود. این افراد میتوانند پس از گذراندن دوران نظام وظیفه و دریافت گواهی پایان خدمت، برای دریافت دیپلم مجدد اقدام نمایند.
سؤال ۵: آیا این امتحانات به صورت رایگان برگزار میشود؟ خیر، برای این امتحانات از سوی آموزش و پرورش هزینهای دریافت میشود که از همان مدرسه محل ثبت نام میتوانید بپرسید.
چه سهمیههایی در کنکور تجربی وجود دارد؟ متن
طبق آخرین اعلام رسمی سازمان سنجش، لیست همه سهمیههای موجود برای کنکور تجربی به شرح زیر است:
۱- سهمیه منطقههای یک، دو، سه
۲- سهمیه خانواده شهدا
۳- سهمیه ایثارگران ۲۵ درصد
۴- سهمیه ایثارگران ۵ درصد
۵- سهمیه رزمندگان
۶- سهمیه بهیاران
لازم به ذکر است که ممکن است تغییراتی در این سهمیهها بوجود بیاید. به همین جهت، به محض اینکه تغییراتی در سهیمهها رخ دهد، در همین بخش بروزرسانی انجام خواهد شد. در پرسشهای بعدی با هر سهمیه به طور جداگانه آشنا میشوید.
سهمیه مناطق در کنکور تجربی به چه معناست؟ چطوری بفهمیم سهیمه منطقهمان چند است؟ متن
سهمیه مناطق که برای همه دانش آموزان و داوطلبان کشور قابل استفاده است و هر فردی که در کنکور شرکت کند جزء یکی از منطقههای ۱ یا ۲ یا ۳ به حساب میآید. اگر میپرسید که چطوری باید بفهمیم که کدام منطقه برای کنکور به حساب میآییم، بایستی بگویم که روشش به صورت زیر است:
الف) اگر دانش آموز نظام جدید هستید، آنگاه به سه سال آخر دبیرستانتان نگاه میکنند که در کجای ایران درس خواندهاید و بر اساس آن، منطقه را تعیین میکنند. بنابراین فقط سالهای دهم، یازدهم و دوازدهم مهم است که کجای ایران درس خوانده اید.
ب) اگر جزء افرادی هستید که مدرک پیش دانشگاهی گرفته اید، آنگاه به سال پیش دانشگاهی و سال سوم و دوم دبیرستانتان نگاه میکنند که کجای ایران درس خوانده اید.
پ) اگر دانش آموز نظام جدید نیستید و در زمان تحصیلتان چیزی به اسم پیش دانشگاهی هم وجود نداشت، پس شما مدرک دیپلم خود را سالهای سال است که گرفتهاید و در این صورت باز هم به سال آخر تحصیلتان نگاه میکنند که در کجای ایران مشغول به تحصیل بوده اید.
ت) شاید شما هنرستانی باشید و قصد کنکور تجربی کرده اید، در این صورت به سه سال آخر هنرستان نگاه میکنند که در کجای ایران وارد هنرستان شده اید.
اما دو سوال پیش میآید؛ اول اینکه شاید شخصی بخاطر مهاجرت خانوادهشان یا هر دلیل دیگری، سه سال آخر را در یک جای ایران درس نخوانده باشد و شهرش تغییر کند. مثلا شخصی یک سال را در اهواز بوده ولی دو سال آخر را در تهران باشد، تکلیف این شخص چیست؟ طبق آخرین قانون، برای این اشخاص که سه سال آخر تحصیلشان در مدرسه را در جاهای مختلفی بوده اند، منطقهشان بر اساس بهترین جایی که درس خواندهاند تعیین میشود. حتی اگر یک سال را در بهترین جا و دو سال را در بدترین جای ممکن بوده باشند باز هم بهترین جا برایشان در نظر گرفته میشود.
سوال دوم هم اینکه، شاید شخصی، بخشی از تحصیل سالهای آخر دبیرستان را در خارج از کشور درس خوانده باشد و بخواهد کنکور بدهد، تکلیف او چیست؟ طبق آخرین قانون اگر شخصی، حداقل دو سال از سه سال آخر تحصیل در دوره متوسطه و یا سال آخر دوره متوسطه خود را در خارج از کشور درس خوانده باشد، جزء سهمیه منطقه ۳ در نظر گرفته میشود.
نکته مهم دیگر برای داوطلبانی است که شرایط خاص دارند. سازمان سنجش در آخرین قانون اعلامی خود چنین بیان کرده است که همه متقاضیان معلول (بینایی، شنوایی، جسمی- حرکتی، آسیب گفتار و زبان، تکاملی رشد (اتیسم) و اعصاب و روان) جزء سهمیه منطقه ۳ در نظر گرفته خواهند شد و ربطی ندارد که کجای ایران درس خوانده اند.
تا اینجا که فقط گفتید قانون سهمیه مناطق بر اساس سه سال آخر تحصیل در مدرسه تعیین میشود و اینکه استثناهایی هم برایش توضیح دادید ولی نگفتید که چطور بفهمیم که آنجایی که ما درس خوانده ایم، سهمیه چند میشود؟
در تصویر، دو جدول را مشاهده میکنید. جدول بالایی مربوط به شهرهای منطقه یک و جدول پایینی در خصوص شهرهای منطقه دو است. اگر محل تحصیلتان در هیچ یک از این عکسها نبود، آنگاه منطقه سه هستید. فقط دو نکته یادتان باشد: ۱- این عکس ها، طبق آخرین اطلاعاتی است که سازمان سنجش منتشر کرده است و اگر بعدا تغییراتی داشته باشند، بروزرسانی خواهم نمود، ۲- اگر سه سال آخر دبیرستانتان در جاهای مختلف بوده اید، یادتان نرود که بر اساس بهترین منطقه تحصیلی بایستی منطقهتان را در نظر بگیرید.
سهمیه خانواده شهدا، سهمیه ایثارگران ۲۵ درصد، سهمیه ایثارگران ۵ درصد، سهمیه رزمندگان متن
سهمیه ۲۵ درصدی و ۵ درصدی مربوط به چه افرادی میشود و چطور میشود این دستهبندی را به زبان ساده توضیح داد؟ قصد من در این بخش همین است که یک بار برای همیشه، موضوع سهمیه ۵ و ۲۵ درصدی را به زبان ساده توضیح دهم.
اولین سؤال این است که سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگری شامل چه افرادی میشود؟ اگر یکی از این شرایط را دارید، این سهمیه به شما تعلق میگیرد: ۱- اگر پدر، مادر، همسر و یا فرزند یک شهید محترم یا عزیز مفقودالاثر هستید، ۲- اگر آزاده (اسیران محترم زمان جنگ) هستید یا همسر و فرزند یک آزاده هستید، ۳- اگر جانباز محترم ۲۵ درصد یا بالاتر هستید یا همسر و فرزند یک جانباز ۲۵ درصد یا بالاتر هستید.
دومین سؤال این است که سهمیه ۵ درصدی ایثارگری شامل چه افرادی میشود؟ اگر یکی از این شرایط را دارید، این سهمیه به شما تعلق میگیرد: ۱- اگر جانباز محترم زیر ۲۵ درصد هستید یا همسر و فرزند یک جانباز زیر ۲۵ درصد هستید، ۲- اگر همسر و فرزند یک رزمنده زمان جنگ هستید که حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه داشته است.
فرض کنید که من یکی از این شرایطی که در بالا نوشته شده را دارم حالا این سهمیهها چطوری قابل استفاده هستند؟ برای استفاده کردن از این سهمیهها چند شرط وجود دارد که در ادامه میخوانیم:
۱- شما باید ۷۰ درصد نمره آخرین فردی که فقط با سهمیه مناطق را کسب کنید تا بتوانید از این سهمیه استفاده کنید. مثلاً فرض کنید شخص A فقط با سهمیه منطقه که برای همه کنکوریها وجود دارد، یک رشته را در دانشگاهی با نمره ۱۰۰ قبول شده و ایشان آخرین فردی است که توانسته این رشته را قبول شود. حالا اگر شما همان رشته را در همان دانشگاه میخواهید ابتدا بایستی ۷۰ نمره کسب کرده باشید. اگر ۷۰ یا بالاترش را کسب کرده باشد حالا سهمیه برای شما فعال میشود و میتوانید بین کسانی که مثل شما همین سهمیه را دارند، رقابت کنید.
۲- اگر شما سهمیه ۲۵ درصدی دارید آنگاه این سهمیه شما برای ۲۵ درصد ظرفیت از هر رشته اثر گذار است. مثلاً فرض کنید که رشتهای در دانشگاهی ۱۰۰ دانشجو میپذیرد. حالا از این ۱۰۰ ظرفیت، تعداد ۲۵ صندلی برای ظرفیت ۲۵ درصدیها در نظر گرفته میشود و حالا اگر شما نمرهتان ۷۰ درصد آخرین فرد قبولی شده باشد (شرط اول که توضیح دادم)، بایستی بتوانید از بین کسانی که مثل شما هستند برای این ۲۵ صندلی رقابت کنید. بنابراین فکر نکنید که چون سهمیه دارید پس دیگر نیاز نیست درس بخوانید. بلکه بایستی تلاش کنید که اولاً ۷۰ درصد نمره آخرین فرد قبولی را بزنید و دوما در بین کسانی که مثل شما همین سهمیه را دارند بهترین شرایط را داشته باشید.
۳- اگر شما سهمیه ۵ درصدی دارید آنگاه این سهمیه شما برای ۵ درصد ظرفیت از هر رشته اثر گذار است. مثلاً فرض کنید که رشتهای در دانشگاهی ۱۰۰ دانشجو میپذیرد. حالا از این ۱۰۰ ظرفیت، تعداد ۵ صندلی برای ظرفیت ۵ درصدیها در نظر گرفته میشود و حالا اگر شما نمرهتان ۷۰ درصد آخرین فرد قبولی شده باشد (شرط اول که توضیح دادم)، بایستی بتوانید از بین کسانی که مثل شما هستند برای این ۵ صندلی رقابت کنید. بنابراین فکر نکنید که چون سهمیه دارید پس دیگر نیاز نیست درس بخوانید. بلکه بایستی تلاش کنید که اولاً ۷۰ درصد نمره آخرین فرد قبولی را بزنید و دوما در بین کسانی که مثل شما همین سهمیه را دارند بهترین شرایط را داشته باشید.
۴- رزمندگان و فرزند و همسرشان به جای ۷۰ نمره بایستی ۷۵ نمره را کسب کنند. بنابراین توضیحات شرط دوم و سوم برای این عزیزان به جای عدد ۷۰ باید ۷۵ در نظر گرفته شود.
۵- شما فقط یک بار حق استفاده از این سهمیه را برای قبولی در رشته روزانه (به روزانه بودنش دقت کنید) دارید. اگر قبلاً از این سهیمه استفاده کردهاید لطفاً سال قبولی، رشته قبولی، نوع قبولی از نظر روزانه یا غیر روزانه بودن و نام دانشگاه را در قسمت پرسش و پاسخ انتهای همین مطلب برایم بنویسید تا به شما بگویم آیا بازهم میتوانید استفاده کنید یا خیر؟
۶- شما در زمان ثبت نام کنکور بایستی یک کد را وارد کنید که نشان دهد شما این سهمیه را دارید. برای بدست آوردن این کد بایستی به محل نگهداری پرونده شهید، جانباز، آزاده و رزمنده مورد نظر نزد پادگان یا بنیاد شهید مراجعه شود و کد مورد نظر دریافت و در زمان ثبت نام در فرم سازمان سنجش وارد شود. برای همین به فکرش باشید و ابتدا با یک تماس تلفنی با پادگان یا بنیاد شهید مطلع شوید که چه کاری بایستی انجام دهید و چه مدارکی لازم است و با مراجعه به آنجا کد مورد نظر را دریافت کنید.
سهمیه بهیاران برای کنکور تجربی برای چه رشتهای و چه افرادی است؟ متن
سهمیه ویژه بهیاران که در کنکور قابل استفاده است، به چه معناست و چه شرایطی باید داشته باشیم تا بتوانیم از این سهمیه استفاده کنیم؟ این سؤالات، محور گفت و گوی این بخش است و به ترتیب، به توضیح این سهمیه میپردازم:
۱- سهمیه بهیاران فقط برای رشته لیسانس پرستاری است و برای بقیه رشتهها قابل استفاده نیست.
۲- به وسیله این سهمیه، ۵ درصد از ظرفیت رشته پرستاری دانشگاههای کشور، به بهیاران اختصاص داده میشود.
۳- شما باید بهیار باشید تا از این سهمیه استفاده نمایید. برای همین حتماً لازم است که گواهینامه اشتغال به خدمت دولتی و یا غیردولتی را داشته باشید که دفتر پرستاری محل خدمتتان، آن را مُهر و امضا کند. بنابراین سهمیه بهیاری برای همه کنکوریها نیست و فقط برای شاغلین بهیار سراسر کشور میباشد.
۴- برخورداری از سلامت کامل جسمی و روانی لازمه استفاده از این سهمیه است.
۵- حداقل سه سال سابقه خدمت دولتی یا غیردولتی به عنوان «بهیار» در استان محل خدمتتان پس از دریافت مدرک دیپلم بهیاری باید داشته باشید که این موضوع نیز بایستی به مُهر و امضای دفتر پرستاری محل ارائه خدمتتان برسد.
۶- شما باید دیپلم بهیاری نظام قدیم آموزش متوسطه (چهارساله) و یا دیپلم بهیاری نظام جدید آموزش متوسطه (سه ساله) به اضافه دریافت مدرک پیش دانشگاهی مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش حداکثر تا شهریور سالی که کنکورش را میدهید، داشته باشید.
۷- روز کنکور باید بتوانید حداقل ۷۰ درصد نمره آخرین فردی که فقط با سهمیه مناطق که برای همه کنکوریها وجود دارد توانسته رشته پرستاری را در دانشگاه استان محل خدمت شما قبول شده را کسب کنید. مثلاً فرض کنید که آخرین نفری که پرستاری استان محل خدمت شما را فقط با سهمیه مناطق کسب کرده ۱۰۰ نمره باشد. آنگاه شما بایستی حداقل ۷۰ نمره کسب کنید تا این سهمیه برای شما محاسبه شود.
۸- شما فقط رشته پرستاری را در دانشگاههای استانی که در آن خدمت میکنید باید انتخاب کنید و حق انتخاب از سایر استانها را ندارید.
۹- واحدهای درسی دوره بهیاری را در پرستاری برایتان تطبیق نمیدهند و بایستی دروس را به طور کامل از اول پاس کنید.
نام درسهای کنکور رشته تجربی متن
در کنکور تجربی، دیگر تستهای درسهای عمومی وجود ندارد و فقط از درسهای تخصصی، سوال مطرح میشود. برای کنکور ۱۴۰۳، از این درس ها، برای کنکور تجربی، سوال طراحی خواهد شد:
ضریب درسهای کنکور رشته تجربی متن
در سطر دوم از تصویر زیر، ضریب درسهای کنکور تجربی سال ۱۴۰۳ را میتوانید مشاهده میکنید.
از هر کتاب چه مطالبی در کنکور نمیآید؟ (فهرست حذفیات کنکور تجربی) متن
فهرست مطالب حذفی برای کنکور ۱۴۰۳ را با کلیک روی عبارت «دانلود فهرست حذفیات رشته تجربی برای کنکور 1403» دانلود نمایید.
تاریخ انتخاب رشته چه موقع است؟ متن
زمان انتخاب رشته کنکور سال ۱۴۰۳، از تاریخ ۱۴ تا ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ میباشد. معمولا این تاریخ تمدید میشود ولی خواهش میکنم که در همین بازه، انتخاب رشته را انجام دهید. برای اطلاع از اینکه، این تاریخ تا چه زمانی تمدید میشود، به سایت سنجش مراجعه نمایید.
شرایط سلامت جسمانی برای رشتههای مختلف تجربی متن
طبق آخرین قوانین اعلام شده تا به این لحظه، آنچه در مورد شرایط سلامت جسمانی برای رشتههای مختلف تجربی وجود دارد به شرح زیر میباشد. مسلم است که در صورت تغییر در قوانین، اطلاعات موجود در این صفحه نیز بروزرسانی خواهد شد.
لیست کامل رشتههای تجربی متن
برای مشاهده لیست کامل رشتههای تجربی، روی عبارت «دانلود لیست رشتههای دانشگاهی برای رشته تجربی» کلیک کنید.
رشتههای انتخاب شده توسط ۵۰۰۰ نفر اول کنکور تجربی متن
سازمان سنجش در دفترچه راهنمای انتخاب رشته تجربی چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی را به عنوان چهار رشته پرطرفدار کنکور معرفی میکند اما بررسی انتخاب رشته ۵۰۰۰ نفر اول کنکور در طی ۵ سال اخیر نشان میدهد که رشتههای انتخاب شده توسط این ۵۰۰۰ نفر اول شامل رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی، فیزیوتراپی، رادیولوژی، پرستاری، بینایی سنجی، شنوایی سنجی، هوشبری، علوم تغذیه و اتاق عمل میباشد. دقت کنید به هیچ وجه منظور ما این نیست که این رشتهها خوب هستند و بقیه رشتههای بد هستند بلکه فقط این بخش به معرفی سلیقه ۵۰۰۰ نفر اول میپردازد.
رشتههای بدون کنکور به چه معناست؟ متن
شرایطی به وجود آمده است که بعضی از رشتههای روزانه (دولتی)، نوبت دوم (شبانه)، مجازی، پردیس خودگردان (بین الملل) دانشگاههای مختلف کشور بر اساس سوابق تحصیلی و با توجه به سه فاکتور ۱- معدل کتبی دیپلم، ۲- رشتهای که در آن دیپلم گرفتهاید و ۳- رشتهای که برای دانشگاه مد نظر دارید، رتبهبندی میشوید و در صورتی که بهتر از بقیه باشید بدون اینکه بخواهید کنکوری بدهید، میتوانید در آن رشته درس بخوانید. بنابراین در این روش، بدون اینکه کنکور بدهید، میتوانید وارد دانشگاه شوید و در رشته مد نظرتان درس بخوانید و مدرک دانشگاهی بگیرید. اما چند سؤال مهم در مورد این نحوه ورود به دانشگاه وجود دارد که یکی یکی بررسی میکنیم:
سؤال صفر: آیا رشتههایی که بدون کنکور هستند، رشتههای مفید و آینده داری به حساب میآیند؟ کلاً میشود لیست این رشتهها را مشاهده کرد؟ چطور بفهمیم این رشتهها خوب هستند یا نه؟ هدف از ورود به یک رشته تحصیلی برای هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. لطفا به لیست این رشتهها در دفترچه انتخاب رشته نگاه کنید و در صورتی که متناسب با مسیر زندگیتان است، میتوانید دست به انتخاب بزنید.
سؤال ۱: آیا انتخاب رشته برای رشتههای بدون کنکور با انتخاب رشته برای رشتههای با کنکور فرق دارد؟ یعنی در دو فرم جدا انجام میشود؟ خیر. پذیرش رشتههای با آزمون کنکور و رشتههای صرفاً براساس سوابق تحصیلی برای داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در یک فرم انتخاب رشته انجام میشود و فقط یک رشته قبولی برای داوطلبان اعلام میشود.
سؤال ۲: اگر یک رشتهِ روزانهِ (دولتی) بدونِ کنکور قبول شویم، آیا سال بعدش میتوانیم دوباره کنکور بدهیم یا دوباره در انتخاب رشته بدون کنکور شرکت کنیم و یک رشته دیگر را قبول شویم؟ اگر فردی یک رشته روزانه را چه با کنکور چه بدون کنکور قبول شود، بایستی در زمان ثبت نام کنکور بعدی، دقت کنید در زمان ثبت نام کنکور (حداکثر تا تاریخی که خود سازمان سنجش اعلام میکند) از رشته فعلی خودش به طور قطعی انصراف بدهد تا بتواند در کنکور شرکت کند و قبولی او مورد قبول سازمان سنجش باشد.
سؤال ۳: برای اینکه بتوانیم در انتخاب رشته بدون کنکور شرکت کنیم، چه مدرک تحصیلی لازم است؟ شما اگر دانش آموزی هستید که در نظام آموزشی ۳-۳-۶ درس خواندهاید آنگاه بایستی مدرک دیپلم سال دوازدهم را داشته باشید و اگر دانش آموزی هستید که در نظام آموزشی دارای پیش دانشگاهی درس خواندهاید آنگاه لازم است که مدرک پیش دانشگاهی هم کسب کرده باشید یا اگر دانش آموز سالهای بسیار دور هستید آنگاه فقط مدرک دیپلم آن زمان را لازم است داشته باشید یا اینکه حداکثر در تا پایان شهریور ماه سالی که میخواهید وارد دانشگاه شوید، آن را کسب کنید. همچنین اگر شما کاردانی یا همان فوق دیپلم داشته باشید یا نهایتاً تا شهریور ماه همان سالی که میخواهید به دانشگاه بروید، آن را کسب کنید، باز هم میتوانید در انتخاب رشته بدون کنکور، شرکت کنید.
سؤال ۴: چه زمانی برای انتخاب رشته باید اقدام کنیم؟ همزمان با انتخاب رشته با آزمون و در همان فرم انتخاب رشته، میتوانید رشتههای بدون آزمون را هم انتخاب کنید.
سؤال ۵: آیا من هر رشتهای که دلم بخواهد را میتوانم انتخاب کنم یا چون مدرک من مثلاً تجربی است فقط باید رشتههای تجربی را انتخاب کنم؟ شما میتوانید هر رشتهای که دلتان میخواهد را انتخاب کنید و هیچ فرقی نمیکند که مدرک شما چیست و کدام رشته را دوست دارید. فقط بایستی بدانید که با توجه به اهمیت نوع مدرک دیپلم شما، شانس قبولی در رشتههایی که با مدرک دیپلمتان هماهنگ نیست، کمتر میشود ولی شما باز هم اجازه دارید هر رشتهای را انتخاب کنید و شانس قبول وجود دارد و اینطور نیست که کسی بگوید اصلاً نمیشود قبول شد.
سؤال ۶: آیا امکان دارد که بعد از قبولی، دانشگاه مورد نظر بگوید که این کلاسها را تشکیل نمیدهد؟ بله ممکن است که ظرفیت تعداد کسانی که آن رشته را قبول شدهاند به حدی نرسد که دانشگاه کلاس تشکیل دهد و برای همین ممکن است با وجود اینکه قبول شدهاید ولی دانشگاه بگوید به دلیل کم بودن تعداد کسانی که این رشته را انتخاب کردهاند، کلاس برگزار نمیکند. بنابراین حتماً با مطالعه شرایط خاص دانشگاهها و همچنین تماس تلفنی با اداره آموزش دانشگاهی که میخواهید از آن رشتهای را انتخاب کنید، جویا شوید که شرایطشان برای برگزاری کلاسها چیست.
سؤال ۷: طبق سؤال قبلی، اگر کسی یک رشته را انتخاب کرد و قبول شد ولی دانشگاه کلاس برگزار نکرد، تکلیفش چیست؟ این شخص میتواند از سازمان سنجش بخواهد که اولویتهای بعدی انتخاب رشتهاش را بررسی کند و چنانچه در انتخابهای بعدی، جای خالی است، قبولی او را اعلام کند تا این شخص بتواند در آن انتخاب بعدی، ثبت نام کند. با این توضیحات، لطفاً تا جایی که به رشتهها تمایل دارید و متناسب با نیازهای شما هستند، انتخابهای بیشتری را داشته باشید.
سؤال ۸: آیا شرایط سربازی برای رشتههای بدون کنکور اهمیت دارد؟ بله، شما نباید از نظر خدمت سربازی مشکلی داشته باشید تا بتوانید وارد یکی از این رشتهها شوید.
سؤال ۹: آیا سهمیه مناطق، ایثارگری، خانواده شهدا و سایر سهمیههایی که برای کنکور وجود داشتند برای انتخاب رشته در رشتههای بدون کنکور نیز وجود دارند؟ بله تمام سهمیههای موجود برای رشتههای با کنکور دقیقاً در رشتههای بدون کنکور هم وجود دارند. برای آشنایی با جزییات انواع سهمیهها در همین صفحه پرسش و پاسخ سایت کلبه مشاوره به قسمت پرسشهای مرتبط با سهمیهها مراجعه کنید.
سؤال ۱۰: در مورد تأثیر معدل در نحوه قبولی رشتههای بدون کنکور، توضیح دهید تا دقیقاً بدانیم که چطور این معدل اثر میگذارد؟ همانطور که قبلاً گفته شد، شما بدون توجه به اینکه دیپلم چه رشتهای را دارید میتوانید هر رشته از رشتههای موجود در دفترچه را انتخاب کنید. ولی نحوه اثرگذاری معدل شما ضریب میخورد. به طور مثال اگر رشته علوم انسانی باشید و یکی از رشتههای مرتبط با تجربیها را انتخاب کنید آنگاه معدل شما در عدد ۵۷/۱ ضرب میشود و سپس با این شرایط رتبهبندی میشوید یعنی از بیشترین معدل به کمترین معدل رتبهبندی خواهید شد. جدول زیر، به طور دقیق نحوه تأثیر معدل را مشخص میکند.
کلبه مشاوره تخمین رتبه نمیکند متن
به دلیل تأثیر معدل، سهمیهها و همچنین درصدها در تعیین رتبه مورد نظر برای یک رشته دانشگاهی و همچنین داشتن خطای تخمین رتبه توسط همه نرم افزارها، کلبه مشاوره از ارائه هر گونه درصد و تراز برای رشتههای دانشگاهی به صورت عمومی، خودداری میکند.
منظور از دانشگاه روزانه یا دانشگاه دولتی چیست؟ متن
تحصیل در رشتههای تحصیلی دوره روزانه یا دولتی، به صورت تحصیل رایگان (بدون پرداخت شهریه) است و دانشجویان روزانه کسانی هستند که در رشتههای با آزمون یا بدون آزمون سراسری، بتوانند این رشتهها را قبول شوند تا از تسهیلات، امتیازات و امکاناتی که توسط وزارتهای علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سایر نهادها بر اساس ضوابط به افراد واجد شرایط ارائه میشود، برخوردار گردند. چند نکته مهم وجود دارد که در ادامه میخوانیم:
۱- دقت کنید که منظور از رایگان بودن این رشتهها، فقط این است که شما به دانشگاه شهریه پرداخت نمیکنید ولی هزینههایی مثل خوابگاه و غذا را از شما خواهند گرفت.
۲- دانشجویان روزانه یا همان دولتی میتوانند انواع وام دانشجویی مانند وام خوابگاه، وام ضروری، وام غذا و… را دریافت کنند که در صورت ثبت نام برای وام در هر ترم، پولش به صورت نقد به شماره حسابی که به دانشگاه معرفی کردهاند، واریز میشود. دقت کنید که هر ترم باید برای ثبت نام وام به امور دانشجویی، دانشگاهتان مراجعه کنید. بازپرداخت این وامها دو سال پس از فراغت از تحصیل است و معمولاً قسطهای سَبُکی دارند.
۳- معمولاً دانشگاهها به دانشجویان روزانه یا همان دولتی، خوابگاه میدهند مگر اینکه ظرفیت خوابگاهها پر باشد که در این مورد حتماً باید در زمان انتخاب رشته به توضیحات انتهای دفترچه مراجعه کنید و مطمئن شوید که در آن سال، جای خالی دارند یا خیر. در ضمن خوابگاه برای دانشجویان روزانه، رایگان نیست و به صورتترمی، مبلغی را از شما میگیرند.
۴- در اکثر دانشگاهها، کلاسهای دانشجویان روزانه با بقیه دانشجویان، همزمان و استاد مشترک است و اینطور نیست که این دانشجویان کلاس جداگانهای با استاد دیگری داشته باشند.
۵- اگر یک رشته روزانه را برای تحصیل انتخاب کنید و قصد داشته باشید همزمان با دانشجو بودن، در کنکور هم شرکت کنید، بایستی به این نکته دقت کنید که برای شرکت در کنکور، باید حتماً به طور قطعی از رشته دانشگاهی خود انصراف بدهید و از دانشگاه بروید و وقتی هم انصراف قطعی بدهید، نمیتوانید پشیمان شده و به دانشگاه بگویید که میخواهم برای تحصیل برگردم. بنابراین یک دانشجوی روزانه، نمیتواند همزمان با دانشجو بودن، در کنکور هم شرکت کند و اگر میخواهد کنکور بدهد، لازم است که از رشته فعلی خودش در دانشگاه انصراف قطعی بدهد.
همچنین دقت کنید که تاریخ انصراف قطعی بایستی تا تاریخ مشخص شده از سوی سازمان سنجش باشد و شما نمیتوانید منتظر نتیجه کنکور باشید و بعد انصراف قطعی بدهید.
منظور از دانشگاه شبانه یا نوبت دوم چیست؟ متن
رشتههایی که کلاسهایش در دانشگاه دولتی برگزار میشود و مدرک دانشگاه دولتی را میگیرید ولی باید به دانشگاه شهریه پرداخت کنید را رشتههای نوبت دوم یا شبانه میگویند. در مورد این رشتهها چند نکته وجود دارد که در ادامه میخوانیم:
۱- دانشگاهها طبق قانون، خوابگاه، وام تحصیلی نقد مثل وام خوابگاه و غذا، سرویس ایاب و ذهاب و سایر تسهیلات رفاهی را به دانشجویان دوره نوبت دوم (شبانه) نمیدهند برای همین بهتر است که این مدل رشتهها را در شهر خود یا شهرهای نزدیک به منزلتان بخوانید تا هزینههای اضافی برایتان ایجاد نشود.
۲- در بعضی شهرها، خوابگاههای شخصی به نام خوابگاههای خودگَردان وجود دارد که با دانشگاههای دولتی کار میکنند و دانشجویان شبانه میتوانند با پرداخت پول (نرخ هزینه این خوابگاهها بسته به شهر مورد نظر میتواند گران باشد) از این خوابگاه استفاده کنند. خوبی این خوابگاه این است که زیر نظارت دانشگاه مورد نظر است و همه ساکنین این خوابگاهها دانشجو هستند و نگهبان و مدیر خوابگاه وجود دارد و امنیت مناسبی دارند.
۳- معمولاً دانشگاهها وام تحصیلی کمک هزینه تحصیلی یا همان وام شهریه را برای دانشجویان دوره نوبت دوم یا شبانه ارائه میدهند. در این مدل وام، پولی به حساب شما ریخته نمیشود بلکه این پول به حساب دانشگاه میرود و به همان میزان، شهریه شما تبدیل به وام میشود.
۴- معمولاً در اکثر دانشگاهها کلاس دانشجویان دوره نوبت دوم (شبانه) با کلاس دانشجویان روزانه یکی است و استاد مشترک دارند و اینطور نیست که کلاس دانشجویان شبانه در جایی جداگانه با استاد متفاوت و یا در شب برگزار شود.
۵- هیچ قانونی وجود ندارد که بتوانید مثلاً با معدل بالا یا نفر اول کلاس شدن به دانشجوی روزانه تبدیل شوید. بنابراین بایستی بدانید وقتی کسی شبانه قبول میشود تا پایان تحصیلش بایستی شهریه بدهد.
۶- اگر میخواهید همین رشته فعلی را در همین دانشگاهی که هستید به صورت روزانه بخوانید، فقط بایستی در کنکور سراسری شرکت کنید و پس از قبولی و کسب رتبه لازم، همین رشته و دانشگاه را در مقطع روزانه قبول شوید. اکثر دانشگاهها، واحدهای قبلی که پاس کردهاید را قبول میکنند بنابراین میتوانید بدون اینکه عقب بیفتید، بقیه تحصیل را به صورت روزانه سپری کنید.
۷- اگر کسی دانشجوی شبانه باشد، میتواند بدون اینکه از دانشگاه انصراف بدهد، در کنکور شرکت کند و در صورتی که رشته مورد نظرش را قبول شد، آنگاه از دانشگاه انصراف بدهد و در رشته جدید ثبت نام کند.
منظور از دانشگاه آزاد چیست؟ متن
دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاهی غیردولتی و غیر رایگان است و برای تحصیل در همه رشتههای این دانشگاه، باید شهریه پرداخت کنید. تحصیل در این دانشگاه چند نکته دارد که در ادامه میخوانیم:
۱- همه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی باید شهریه پرداخت کنند.
۲- دانشگاه آزاد اسلامی تعهدی برای تأمین خوابگاه و امکانات اقامتی دانشجویان ندارد، اما در برخی از شهرها، خوابگاههای خودگردان با هزینه آزاد وجود دارند که شخصی هستند ولی زیر نظر دانشگاه کار میکنند و نگهبان و امنیت مناسبی دارند. هرچند توصیه میشود اگر میخواهید وارد دانشگاه آزاد شوید بهتر است در شهر خود یا شهرهای نزدیک به خودتان وارد این دانشگاه شوید که هزینههای جانبی را کاهش دهید.
۳- دانشگاه آزاد برای دانشجویان خودش وام شهریه پرداخت میکند که بهصورت مستقیم بهحساب دانشگاه میرود و از مقدار شهریه آن ترم کم میشود.
۴- کلاسهای دانشگاه آزاد در صبح و عصر برگزار میشود.
۵- چند سالی است که دانشگاه آزاد کنکور جداگانهای برگزار نمیکند و با همان کنکور سراسری میتوانید، انتخاب رشته دانشگاه آزاد را انجام دهید.
۶- دانشگاه آزاد، رشتههای بدون کنکور نیز دارد که اطلاعیههایش را در سایت «مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی» پیگیری میتوانید نمایید.
۷- اگر کسی دانشجوی دانشگاه آزاد باشد، میتواند بدون اینکه از دانشگاه انصراف بدهد، در کنکور شرکت کند و در صورتی که رشته مورد نظرش را قبول شد، آنگاه از دانشگاه آزاد انصراف بدهد و در رشته جدید ثبت نام کند.
منظور از دانشگاه غیرانتفاعی چیست؟ متن
دانشگاههای غیر انتفاعی، دانشگاهی غیردولتی و غیر رایگان است و برای تحصیل در همه رشتههای این دانشگاه، باید شهریه پرداخت کنید. تحصیل در این دانشگاه چند نکته دارد که در ادامه میخوانیم:
۱- همه دانشجویان دانشگاههای غیر انتفاعی باید شهریه پرداخت کنند.
۲- دانشگاههای غیر انتفاعی تعهدی برای تأمین خوابگاه و امکانات اقامتی دانشجویان ندارد، اما در برخی از شهرها، خوابگاههای خودگردان با هزینه آزاد وجود دارند که شخصی هستند ولی زیر نظر دانشگاه کار میکنند و نگهبان و امنیت مناسبی دارند. هرچند توصیه میشود اگر میخواهید وارد دانشگاههای غیر انتفاعی شوید بهتر است در شهر خود یا شهرهای نزدیک به خودتان وارد این دانشگاه شوید که هزینههای جانبی را کاهش دهید.
۳- دانشگاههای غیر انتفاعی برای دانشجویان خودش وام شهریه پرداخت میکند که بهصورت مستقیم بهحساب دانشگاه میرود و از مقدار شهریه آن ترم کم میشود.
۴- کلاسهای دانشگاههای غیر انتفاعی در صبح و عصر برگزار میشود.
۵- برای ورود به رشتههای دانشگاههای غیر انتفاعی با همان کنکور سراسری میتوانید، انتخاب رشته دانشگاههای غیر انتفاعی را انجام دهید.
۶- دانشگاههای غیر انتفاعی، رشتههای بدون کنکور نیز دارد.
۷- اگر کسی دانشجوی دانشگاههای غیر انتفاعی باشد، میتواند بدون اینکه از دانشگاه انصراف بدهد، در کنکور شرکت کند و در صورتی که رشته مورد نظرش را قبول شد، آنگاه از دانشگاههای غیر انتفاعی انصراف بدهد و در رشته جدید ثبت نام کند.
منظور از دانشگاه پیام نور چیست؟ متن
دانشگاه پیام نور یک دانشگاه غیردولتی و غیر رایگان است که برای تحصیل در تمام رشتههای این دانشگاه، باید شهریه پرداخت کنید. البته میزان شهریه آن کمتر از دانشگاه آزاد و دانشگاه غیرانتفاعی است. در مورد تحصیل در این رشته چند نکته وجود دارد که در ادامه میخوانیم.
۱- همه رشتههای دانشگاه پیام نور، پولی هستند و بایستی شهریه بدهید.
۲- یکی از خوبیهای دانشگاه پیام نور این است که اگر خانم هستید یا اینکه، آقایی هستید که سربازی رفتهاید یا اینکه معافیت دائم (به معافیت دائم دقت شود) دارید، آنگاه میتوانید در یک بازه طولانی حداکثر تا ۱۰ساله مدرک لیسانس خود را بگیرید که برای کارمندان و شاغلین که فرصت تحصیل فشرده را ندارند، یک فرصت است. البته دقت کنید اگر آقایی هستید که از معافیت تحصیلی استفاده میکنید و سربازی را پیش رو دارید آنگاه حداکثر ۵ سال فرصت دارید تا لیسانس خود را بگیرید. پذیرش دانشجو در کلیه رشتههای تحصیلی برای مقطع کارشناسی و از میان کلیه داوطلبان (زن و مرد(انجام میپذیرد.
۳- خوبی دوم این دانشگاه این است که اجباری برای حاضری زدن در کلاسها وجود ندارد و میتوانید سر هیچ کلاسی حاضر نشوید و فقط برای امتحانات ترم به دانشگاه بروید. بنابراین اگر شاغل هستید یا شرایط حضور در کلاسها را ندارید آنگاه دانشگاه پیام نور یک انتخاب مناسب است.
۴- چون شرکت در کلاسها اختیاری است بنابراین میتوانید همزمان با تحصیل، اشتغال هم داشته باشید.
۵- امتحانات دانشگاه پیام نور در سراسر کشور بهصورت مشترک برگزار میشود بنابراین اینطور نیست که هر استادی برای خودش امتحان بگیرد بلکه سؤالات کاملاً یکسان برای کل دانشجویان آن رشته در کشور طراحی میشود.
۶- دانشگاه پیام نور، خوابگاهی در اختیار دانشجویانش قرار نمیدهد اما در برخی شهرها، خوابگاههای خودگردان وجود دارد که شخصی هستند ولی با دانشگاه قرارداد دارند و با دریافت پول، امکانات خوابگاهی برایتان فراهم میکنند. این خوابگاهها، امنیت و نگهبان دارند و تمام افراد درون خوابگاه، دانشجو هستند.
۷- کلاسهای رفع اشکال و کلاسهای اینترنتی برای کمک به دانشجویان وجود دارد که شرکت در آنها نیز اختیاری است.
۸- دقت کنید که اگر رشته تحصیلی شما کلاسهای عملی مثل آزمایشگاه و کارگاه داشته باشد، این کلاسها بهصورت حضوری در دانشگاه محل قبولی یا دانشگاه همجوار با محل قبولیتان، برگزار میشود. پس شرکت در کلاسهای عملی الزامی میباشد. اگر شاغل هستید و نمیتوانید در هیچ کلاسی شرکت کنید پس رشتهای را انتخاب کنید که درسهای عملی و کارگاهی نداشته باشد.
۹- اگر دانشجوی پیام نور باشید، میتوانید بدون انصراف از دانشگاه، در کنکور سراسری ثبتنام کنید و در صورتی که رشته مورد نظرتان را قبول شدید آنگاه از دانشگاه پیام نور انصراف بدهید و در رشته جدید تحصیل کنید.
منظور از ظرفیت پردیس یا بین الملل چیست؟ متن
بعضی از دانشگاههای دولتی، اجازه دارند برای برخی رشتهها مانند پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و… دانشجویانی با شهریه بگیرند که در مورد این نوع پذیرش چند نکته وجود دارد:
۱- رشتههای پردیس خودگَردان یا همان بینالملل غیر رایگان هستند و بایستی شهریه پرداخت کنید.
۲- شهریه رشتههای پردیس خودگردان از شهریه همان رشتهها در دانشگاه آزاد، بیشتر است.
۳- برای قبولی در این رشتهها باید در کنکور سراسری، شرکت کنید و در صورتی که رتبه لازم را بیاورید، میتوانید این رشتهها را انتخاب کنید.
۴- انصراف از این پردیس یا بینالملل، معمولاً جریمه سنگینی دارد بنابراین قبل از انتخاب مطمئن شوید که با این مبلغ جریمه مشکلی ندارید چون در صورت انصراف از این دانشگاه، باید جریمه بپردازید.
۵- اگر دانشجوی پردیس باشید، میتوانید بدون اینکه از رشتهتان انصراف بدهید، در کنکور ثبتنام و شرکت کنید. حالا اگر رشته مورد نظرتان را قبول شدید، آنگاه میتوانید از پردیس انصراف بدهید و در رشته جدید درس بخوانید فقط یادتان باشد طبق نکته چهارم، انصراف از پردیس، جریمه سنگینی دارد.
۶- کلاس درسی دانشجویان پردیس، میتواند با کلاس درسی دانشجویان روزانه یکی باشد و میتواند هم محل تشکیل این کلاسها در شهر یا دانشگاه جداگانهای باشد. بنابراین قبل از انتخاب این رشته، از محل تشکیل کلاسها باخبر شوید.
منظور از ظرفیت مازاد چیست؟ متن
برخی از دانشگاههای علوم پزشکی که پردیس خودگردان ندارند، طبق قوانین موجود (ضوابط مصوب شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی)، میتوانند دانشجوی ظرفیت مازاد پذیرش نمایند. بنابراین ظرفیت مازاد هم درواقع مشابه با پردیس خودگردان میباشد. پس قوانین مربوط به ظرفیت مازاد شبیه به قوانین پردیس خودگردان میباشد.
شرایط دانشگاه فرهنگیان برای پذیرش از رشته تجربی چیست؟ متن
نکته: مطالب این صفحه، فقط برای رشته تجربی نوشته شده است چون سایت کلبه مشاوره فقط در رشته تجربی، فعالیت میکند؛ بنابراین اگر از طریق رشته تجربی میخواهید وارد دانشگاه فرهنگیان شوید، این مطالب برای شما مفید است.
دانشگاه فرهنگیان شرایط خاصی دارد که به ترتیب شمارهگذاری، در مورد آنها صحبت میکنیم تا از قوانین این دانشگاه، آگاه شوید. فقط دقت کنید که قوانین مربوط به دانشگاه فرهنگیان طی سالهای اخیر بارها دچار تغییرات شده و ممکن است برای کنکورهای بعدی باز هم تغییر داشته باشد؛ برای همین آنچه در ادامه میخوانید طبق آخرین قوانین رسمی اعلام شده از سوی سازمان سنجش است و به محض آنکه تغییراتی در آن روی دهد، در این قسمت بروزرسانی انجام میشود.
یادآور میشوم که به عنوان مشاور، موظف هستم آخرین قوانین تا به این لحظه را برایتان توضیح دهم و در مورد اینکه قوانین چگونه تغییر میکنند، هیچ اطلاعی ندارم و هیچگونه نظر شخصی و پیشبینی در این رابطه نخواهم کرد و فقط آنچه به طور رسمی تا این لحظه منتشر شده را برایتان مینویسم که قوانین و مقررات تحصیل در دانشگاه فرهنگیان به شرح زیر است:
بند مهم: دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی، دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر و همچنین دانشجویان دارای تعهد به دستگاههای اجرایی کشور و بورسیه مجاز به ثبت نام در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم در دانشگاه فرهنگیان نیستند.
بند مهم: افرادی که شرایط استفاده از سهمیه بهیاری را دارند باید بدانند که یا باید از سهمیه بهیاری استفاده کنید یا قید آن را بزنند و در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم در دانشگاه فرهنگیان شرکت کنند. پس باید یکی را انتخاب کنید.
بند مهم: آزمون رشتههای تحصیلی پردیسهای دانشگاه فرهنگیان در روزهای پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
۱- تابعیت جمهوری اسلامی ایران
۲- اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
۳- التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
۴- نداشتن سابقه محکومیت جزائی یا کیفری مؤثر
۵-عدم اعتیاد به مواد مخدر، دخانیات و الکل و هر نوع مواد اعتیادآور
۶- داشتن گواهینامه پایان دوره پیشدانشگاهی (داوطلبان نظام آموزشی قدیم) یا دیپلم متوسطه دوم (نظام آموزشی جدید)
۷- نداشتن هیچگونه رابطه استخدامی یا تعهد خدمت (دائم یا موقت) به نهادها و سازمانهای دولتی و غیردولتی، از آغاز تا پایان دورهی تحصیل در دانشگاه
8- داشتن حداکثر سن ۲۴ سال تمام در بدو ورود به دانشگاه. طبق این شرط، سن شما را از تاریخ اول مهر سال ورود به دانشگاه حساب میکنند که باید مقدارش کمتر از ۲۴ یا نهایتاً ۲۴ سال شود. برای کنکور ۱۴۰3 اگر بخواهیم حساب کنیم به این صورت میشود که شخص باید از ۱ مهرماه ۱۳۷9 و بعد از آن، به دنیا آمده باشد. دقت کنید که طی سالهای اخیر، بارها مسئله سن ورودی به فرهنگیان تغییر کرده است و حتی قبلاً تا ۲۲ سال هم بود ولی فعلاً آخرین قانون روی ۲۴ سال است.
9- انجام خدمت سربازی و یا سوابق کاری و موارد دیگر، تحت هیچ شرایطی به سقف سنی داوطلب افزوده نمیشود بنابراین اینطوری نیست که کسی بگوید دو سال سربازی بودهام پس دو سال به شرایط سنیاش اضافه کنند.
10- شرط معدل برای دانشگاه فرهنگیان حذف شده است. این هم یکی از مهمترین تغییرات است زیرا تا سال قبل، شرط معدل حداقل 14 وجود داشت ولی الآن دیگر شرط معدل نداریم. نکته مهم اینکه چون نمرههایی نهایی در کنکور مؤثر هستند، بنابراین داشتن نمرههای بالا در امتحانات نهایی باعث کسب رتبه بهتر و قبولی آسانتر شما خواهد شد. شرایط تأثیر معدل نیز دقیقاً شبیه به قوانین کنکور سراسری است که در بالای همین صفحه در بخش «سؤالات پر تکرار در مورد تأثیر معدل و ترمیم آن»، میتوانید بخوانید.
11- شما فقط رشتههایی را میتوانید در دانشگاه فرهنگیان انتخاب کنید که در بوم شما باشند. اگر میپرسید که بوم یعنی چه و از کجا بفهمیم بومی کدام دانشگاه فرهنگیان میشویم؟ به محض انتشار دفترچه انتخاب رشته، بُرشی از یک فایل PDF را در همین جا قرار خواهم داد که بتوانید بوم خود را تعیین کنید؛ اما فعلاً برای شکلگیری ذهنیت شما از بوم به موارد زیر توجه نمایید:
الف) اگر سه سال آخر دبیرستان را یک شهر درس خواندهاید، بومی آن استان به حساب میآیید.
ب) اگر سه سال آخر دبیرستان را در یک شهر نبوده باشید، آنگاه شهر محل تولدتان را به عنوان بوم در نظر میگیرند و میگویند شما بومی همان استانی هستید که در یکی از شهرهایش به دنیا آمدهاید.
ج) اگر سه سال آخر را خارج کشور بوده باشید، باز هم شهر محل تولدتان را ملاک قرار میدهند و میگویند شما بومی همان استانی هستید که در یکی از شهرهایش به دنیا آمدهاید.
د) اگر سه سال آخر را خارج کشور بوده باشید و در خارج از کشور هم به دنیا آمده باشید، آنگاه شما را بومی شهر تهران در نظر میگیرند.
12- لازم است که سلامت کامل تن و روان و شرایط مناسب جسمانی برای حسن انجام وظیفه معلمی را داشته باشید که طبق آخرین اعلام تا به این لحظه، شامل این موارد میشود:
الف) توانایی و مهارت گفتاری یعنی توانایی رعایت مخارج تمام حروف و ادای کلمات و عبارات، به طور کامل و صحیح و نداشتن لکنت زبان به هر میزان.
ب) قدرت بینایی یعنی قدرت دید هر چشم حداقل پنج دهم یا هر دو چشم بدون عینک و لنز، حداقل ده بیستم و نداشتن کوررنگی و انحراف چشم. در ضمن دقت کنید که پس ازاصلاح با عینک و لنز، داشتن دید ۱۰ / ۱۰ هرچشم داشتن دید حداقل ۲۰ / ۱۶ در دو چشم، الزامی میباشد.
پ) قدرت شنوایی یعنی توانایی شنیدن صداها و اصوات معمولی و نداشتن نقص شنوایی به طوری که کم شنوایی داوطلب نباید بیش از ۳۰ دسی بل باشد.
ت) هیچ عددی برای قد و وزن افراد طبق آخرین قانون اعلام نشده و فقط گفتهاند که با توجه به مقتضیات هر استان و متناسب با وظایف شغل معلمی به تشخیص اداره کل آموزش و پرورش استان مربوط، طبق ضوابط و مقررات که در مرحله مصاحبه تخصصی و انجام معاینات پزشکی، مورد سنجش قرارمی گیرد و همچنین حداقل قد لازم برای داوطلبان رشته تربیتبدنی و علوم ورزشی، مطابق ضوابط مربوط به داوطلبان ورود به رشته تربیتبدنی و علوم ورزشی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی میباشد.
ث) تغییر شکل مادرزادی یا اکتسابی اندامها و نداشتن کراهت منظر در اثر سوختگی، سوانح یا دیگر عوامل در صورت یا قسمتهای ظاهری و نمایان بدن.
ج) نداشتن نقص عضو مشهود و مؤثر در انجام وظایف حرفهای معلمی بر اساس تشخیص پزشک معتمد واجد شرایط.
چ) عدم ابتلا به بیماریهای مزمن و صعبالعلاج از قبیل دیابت- سیروز کبدی- آسم- نارسایی کلیه- بیماریهای قلبی- اسکروز آن پلاک- پارکینسون و بیماریهای خونی نظیر لوسمی- کمخونی شدید مقاوم به درمان، تالاسمی ماژور و هر نوع بیماری شناخته شده مؤثر دران جام وظایف معلمی به تشخیص پزشک معتمد واجد شرایط.
13- برخورداری از استعداد، علاقه و انگیزه معلمی، عامل بودن به اخلاق و رفتار متناسب با شأن و جایگاه معلمی، برخورداری از قدرت تعامل با دیگران و آشنایی با تعالیم دینی، به ویژه قرآن کریم.
14- نخبگان علمی و مهارتی، مخترعان، مبتکران، برگزیدگان المپیادهای علمی، فرهنگی، هنری و مهارتی، جشنواره خوارزمی در شرایط علمی برابر، بر اساس کد رشته محل انتخابی، از اولویت پذیرش برخوردار خواهند شد
15- استخدام قطعی فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در صورت تأیید قطعی صلاحیتهای آنان و اخذ مدرک کارشناسی در رشتهای که تعهد محضری به آموزش وپرورش سپرده، امکانپذیر خواهد بود.
16- داشتن حداکثر ۲۸ سال در بدو استخدام قطعی بعد از فراغت از تحصیل که نشان میدهد چقدر مهم است که حتماً درستان را دانشگاه با سرعت مناسب تمام کنید و تحصیلتان در دانشگاه فرهنگیان طول نکشد.
17- دانشگاه فرهنگیان مصاحبه اختصاصی و حضوری دارد و معمولاً سه برابر ظرفیت مورد نیازشان را دعوت به مصاحبه میکنند و سپس از بین آنها، کسانی که مورد تأیید باشند را انتخاب میکنند بنابراین موفقیت در مصاحبه اختصاصی و بررسی صلاحیتهای عمومی یکی از شرطهای ورود به دانشگاه فرهنگیان میباشد. طبق آخرین قانون، نتیجه این آزمون تا 2 سال اعتبار دارد.
18- بعضیها فکر میکنند چون دعوت به مصاحبه شدهاند پس در دانشگاه فرهنگیان قبول شدهاند اما دقت کنید که معرفی شما از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به آموزش و پرورش جهت بررسی صلاحیتهای عمومی، اختصاصی و همچنین بررسی ویژگیهای جسمانی به منزله قبولی نهایی دردانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تلقی نمیگردد. چنانچه صلاحیتهای عمومی و اختصاصی شما مورد تائید آموزش و پرورش قرارگیرد، سازمان سنجش آموزش کشور با در نظر گرفتن اولویتهای انتخابی داوطلب، نسبت به گزینش علمی نهایی آنان بر اساس تراز نمرات علمی (کنکور) در زیرگروه مربوط اقدام و نتیجه نهایی را به شما اعلام خواهد کرد. همچنین دقت کنید در صورتی که فردی در مصاحبه حضوری همان سال شرکت نکرده باشد، امکان شرکت او در ارزیابی جدید، پس از اعلام داوطلبان به میزان چند برابر ظرفیت، فراهم خواهد شد.
19- آقایان بایستی توجه کنند که قبل از استخدام شدن به عنوان معلم و شروع به تدریس در مدرسهها، حتماً باید دوره رزم مقدماتی یا همان دوره آموزشی خدمت سربازی که فعلاً ۲ ماه است را بگذرانند و بعد برای استخدام شدن اقدام کنند.
20- وقتی پس از مصاحبه، به عنوان دانشجوی دانشگاه فرهنگیان قبول میشوید و برای ثبتنام به دانشگاه فرهنگیان مراجعه میکنید از شما تعهد محضری میخواهند که به میزان دو برابر مدتزمان تحصیلتان، برای آموزش و پرورش در محل تعیین شده توسط آموزش و پرورش خدمت کنید.
21- مدتزمانی که در دانشگاه فرهنگیان به عنوان دانشجوی کارشناسی، درس میخوانید و مشغول تحصیل هستید، جزء خدمت شما به آموزش و پرورش حساب میشود و حداکثر ۴ سال از تعهد شما به آموزش و پرورش را پوشش میدهد
22- دانشگاه فرهنگیان به دانشجویان خودش، مبلغی را به عنوان حقوق میدهد که به آن در دانشگاه «حقوق کارآموزی» میگویند. حقوق کارآموزی حداکثر برای مدت ۴ سال تحصیلتان در دوره کارشناسی، پرداخت میشود.
23- بعضی از رشتههای دانشگاه فرهنگیان مثل «علوم ورزش» و «تعدادی از رشتههای هنر» آزمون عملی و مهارتی هم میگیرند تا تواناییهای شما را بسنجند.
24- دانشگاه فرهنگیان از کنکور 1403 به بعد، آزمون اختصاصی خودش را دارد و باید در آن ثبتنام کنید. سایت سازمان سنجش، ثبتنام کنکور فرهنگیان را انجام میدهد. تاریخ ثبتنام دقیقاً همزمان با ثبتنام مرحله اول کنکور سراسری است.
25- درسهای امتحانی در کنکور اختصاصی فرهنگیان شامل الف) هوش و استعداد معلمی با ضریب ۳ و ب) تعلیم و تربیت اسلامی با ضریب ۲ است.
26- برای درس هوش و استعداد معلمی هیچ منبعی معرفی نشده ولی طبق توضیحات سایت سازمان سنجش، در این بخش با تستهایی مواجه میشوید که:
الف) قدرت درک شما از متنهای بلند که دارای جملات منطقی، طبقهبندی و ترکیبی است را خواهند سنجید.
ب) قدرت مقایسه کردن عددی و ریاضی شما را مورد سنجش قرار میدهند.
27- برای درس تعلیم و تربیت اسلامی، مخصوص کسانی که میخواهند از کنکور تجربی وارد دانشگاه فرهنگیان شوند، این منابع را باید بخوانید:
الف) زیستشناسی دهم، یازهم و دوازدهم برای کنکور تجربی
ب) فیزیک دهم، یازدهم و دوازدهم برای کنکور تجربی
پ) شیمی دهم، یازدهم و دوازدهم برای کنکور تجربی
ت) ریاضی دهم، یازدهم و دوازدهم برای کنکور تجربی
ث) زمینشناسی دهم، یازدهم و دوازدهم برای کنکور تجربی
ج) سه فصل اول کتاب «مهارت معلمي» استاد محسن قرائتي. دقت کنید که از شروع فصل یک تا پایان فصل سوم این کتاب را بایستی بخوانید و مسلط باشید.
چ) دین و زندگی دهم رشته تجربی از ابتدای صفحه 98 تا پایان صفحه 152.
ح) دین و زندگی یازدهم رشته تجربی از ابتدای صفحه 134 تا پایان صفحه 158
28- اگر حداکثر امتیاز قابل کسب برای یک دانشآموز یا کنکوری رشته تجربی برای قبولی در دانشگاه فرهنگیان را 100 درصد در نظر بگیریم، طبق آخرین قانون تا الآن، این 100 درصد به صورت زیر تقسیم میشود:
الف) 50 درصد این امتیاز به سوابق تحصیلی شما بستگی دارد؛ بنابراین داشتن نمرات بالا در امتحان نهایی، حداکثر 50 درصد قبولی شما را در بر میگیرد.
ب) 15 درصد این امتیاز به درصدهای زیست، فیزیک، شیمی، ریاضی و زمین در کنکور تجربی بستگی دارد. با این حساب، تسلط شما روی این دروس، موجب میشود که حداکثر تا 15 درصد قبولی خود را کسب نمایید.
پ) 10 درصد این امتیاز به درصدهای هوش و استعداد معلمی و تعلیم و تربیت اسلامی بستگی دارد. با این اوصاف، تسلط شما روی این دروس، باعث میگردد که حداکثر تا 10 درصد قبولی خود را به دست آورید.
ت) 25 درصد باقیمانده از این امتیاز هم به مصاحبه عملی مربوط میشود که به آن ارزيابي شايستگي معلمي نیز میگویند.
29- اگر شما در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شوید، امکان انتخاب رشته در کنکور تجربی را ندارید. حالا شاید شما بعد از قبولی در دانشگاه فرهنگیان، پشیمان شوید و بخواهید با رتبه کنکور تجربیتان در رشتههای دیگری در دانشگاههای کشور قبول شوید. در این صورت، بعد از اعلام نتیجه دانشگاه فرهنگیان، فرصتی چند روزه به شما میدهند که از قبولی در دانشگاه فرهنگیان انصراف دهید و امکان انتخاب رشته در کنکور تجربی را به دست آورید.
30- افرادی که از سال 1402 و بعد از آن، وارد دانشگاه فرهنگیان میشوند، در زمان دانشجویی خودشان یک آزمونی به نام «آزمون جامع» دارند که حتماً باید در آن قبول شوند و «گواهینامه صلاحیت معلمی» را کسب نمایند تا بتوانند در شغل معلمی وارد شوند.
رشتههای دانشگاه فرهنگیان برای پذیرش از رشته تجربی چیست؟ متن
برای سال ۱۴۰۳، هنوز لیست رشتههای دانشگاه فرهنگیان یا همان تربیت معلم معرفی نشده است اما تا به این لحظه، رشتههای ۱- آموزش زیست شناسی، ۲- آموزش شیمی، ۳- آموزش علوم تجربی، ۴- آموزش ابتدایی، ۵- آموزش تربیت بدنی، ۶- بهداشت مدارس، ۷- آموزش کودکان استثنایی (آموزش دانش آموزان با نیازهای ویژه)، ۸- آموزش کار و فناوری، ۹- مهندسی صنایع مبلمان در دانشگاه فرهنگیان ارایه میشود.
چه زمانی جواب انتخاب رشتهها میآیند؟ متن
زمان اعلام نتایج انتخاب رشته کنکور سال ۱۴۰۳، نیمه دوم شهریور ماه ۱۴۰۳ میباشد.
نحوه تأسیس مطب پزشکی و دندانپزشکی متن
یکی از سؤالات اساسی افرادی که وارد رشته پزشکی و دندانپزشکی میشوند، در خصوص شرایط و قوانین مرتبط با مجوز مطب زدن است. در این متن در خصوص قوانین و مقرارت تأسیس مطب پزشکان و دندانپزشکان صحبت خواهیم کرد که به صورت پرسش و پاسخ ارائه میگردد تا بتواند کارایی بهتری در پاسخ گویی به سؤالات موجود در این زمینه، داشته باشد.
۱- آیا با مدرک پزشکی عمومی و دندانپزشکی عمومی میتوان مطب زد؟ بله. پزشکان و دندانپزشکان عمومی میتوانند مطب بزنند و نیازی نیست که حتما متخصص یا فوق تخصص یک گرایش خاص باشند.
۲- آیا پزشکان و دندانپزشکان میتوانند در هر شهری که دوست دارند مطب بزنند؟ طبق قانونی که وزارت بهداشت و درمان به تأیید مجلس شورای اسلامی رسانده است شهرهای ایران بر اساس امکانات و جمعیت تقسیمبندی شدهاند بنابراین برای اینکه پزشک یا دندانپزشک بتواند در هر شهری که دوست دارد، مطب بزنید بایستی یکی از شرایط زیر را داشته باشد:
الف) اگر پزشک و دندانپزشکی بالای ۴۵ سال باشد آنگاه میتواند در هر نقطهای از ایران بر اساس علاقه خودش مطلب بزند.
ب) اگر پزشک و دندانپزشکی بازنشسته شود میتواند بر اساس علاقه خودش در هر نقطهای از ایران، مطب بزند.
پ) فرزندان و همسران شهدای عزیز کشورمان، فرزندان آزادگان و جانبازان بالای ۵۰ درصد که دارای دو سال سابقه کاری باشند میتوانند در هر نقطهای از کشور عزیزمان مطب بزنند.
ت) اگر پزشک یا دندانپزشک هیچ یک از شرطهای (الف) و (ب) و (پ) را ندارد ولی دوست دارد در یکی از شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، مشهد و تبریز و شهرستانهای این ۵ شهر مطب خود را بزند آنگاه لازم است ۳۶۰ امتیاز داشته باشد. البته اگر ایثارگر باشد ۲۵۰ امتیاز کافی است. مفهوم امتیاز در سؤال بعدی تشریح میشود.
ث) اگر پزشک یا دندانپزشک هیچ یک از شرطهای (الف) و (ب) و (پ) را ندارد ولی دوست دارد مطبش رادر جایی به جز شهرها و شهرستانهای معرفی شده در قسمت (ت) بزند کافی است که ۲۵۰ امتیاز داشته باشد. لازم به ذکر است که اگر ایثارگر باشد فقط ۱۷۰ امتیاز کفایت میکند.
ج) اگر پزشک یا دندانپزشکی که کارمند رسمی یا پیمانی دولتی یا نظامی باشد و بتواند از رئیس خود اجازه اشتغال و مطب را بگیرد آنگاه میتواند در همان شهری که کارمند است مطب نیز بزند.
چ) اگر پزشک یا دندانپزشکی به عنوان استاد در یک دانشگاه مشغول تدریس باشد و بتواند از معاون آموزشی دانشگاهی که در آن کار میکند اجازه اشتغال و مطب را بگیرد آنگاه میتواند در همان شهری که تدریس میکند، مطب نیز بزند.
ح) اگر پزشک یا دندانپزشک خانم متأهل باشد و دو سال سابقه کار داشته باشد آنگاه میتواند در شهر محل کار همسرش مطب بزند.
خ) اگر پزشک یا دندانپزشک در شهری زندگی کند که در آنجا نیاز به پزشک یا دندانپزشک باشد آنگاه میتواند در همان شهر مطب بزند.
۳- امتیاز یعنی چه؟ چگونه میشود این امتیازها را کسب کرد؟ شهرها و مناطق کشورمان برای امتیاز دهی به ۷ درجه تقسیمبندی شدهاند. لیست این شهرها را در زمان فارغ التحصیلی در اختیارتان میگذارند که شما میتوانید بر اساس نیازهایتان شهر دلخواه خود را برای کسب امتیاز انتخاب کنید اما بایستی بدانید که نحوه امتیاز دهی به این صورت است:
الف) هر سال خدمت پزشکان و دندانپزشکان در مناطق درجه ۱ برایشان ۱۴۰ امتیاز دارد.
ب) هر سال خدمت پزشکان و دندانپزشکان در مناطق درجه ۲ برایشان ۱۲۰ امتیاز دارد.
پ) هر سال خدمت پزشکان و دندانپزشکان در مناطق درجه ۳ برایشان ۱۰۵ امتیاز دارد.
ت) هر سال خدمت پزشکان و دندانپزشکان در مناطق درجه ۴ برایشان ۸۴ امتیاز دارد.
ث) هر سال خدمت پزشکان و دندانپزشکان در مناطق درجه ۵ برایشان ۷۰ امتیاز دارد.
ج) هر سال خدمت پزشکان و دندانپزشکان در مناطق درجه ۶ برایشان ۶۰ امتیاز دارد.
چ) هر سال خدمت پزشکان و دندانپزشکان در مناطق درجه ۷ برایشان ۳۰ امتیاز دارد.
آن دسته از پزشکان یا دندانپزشکان که در جبهههای جنگ حاضر بودهاند به ازای هر سال حضور داوطلبانهشان در جبهه و یا اسارت ۱۴۰ امتیاز میگیرند. همچنین آن دسته از افرادی که جانبازی بالای ۲۵ درصد یا بیشتر داشته باشند آنگاه به ازای هر ۱ درصد جانبازی ۴ امتیاز میگیرند مثلاً یک جانبار ۲۵ درصد به علت جانبازی ۱۰۰ امتیاز میگیرد.
۴- مساحت مطب پزشک و دندانپزشک چند مترمربع باید باشد؟ طبق قانون حداقل فضای لازم برای مطب پزشک یا دندانپزشک ۱۲ متر مربع است که لازم است دارای نور و تهویه هوای مناسب باشد.
۵- اندازه طول و عرض تابلوی معرفی پزشک و دندانپزشک چند سانتی متر است؟ این تابلو حداکثر به ابعاد ۵۰ در ۷۰ سانتی متر است. هر پزشک یا دندانپزشک حداکثر دو تابلو که یکی از این تابلوها را جلوی در ورودی مطب و تابلوی دیگر را در خیابان یا کوچه جهت راهنمایی بیماران میتواند نصب نماید.
نحوه تأسیس موسسه فیزیوتراپی متن
بسیاری از افرادی که در رشته تجربی تحصیل میکنند و قصد تحصیل و کار در زمینه فیزیوتراپی را دارند، علاقمند به دانستن اطلاعات دقیق و قانونی در مورد نحوه تأسیس یک موسسه و مرکز فیزیوتراپی هستند.
مرکز فیزیوتراپی به محلی گفته میشود که طبق ضوابط و مقررات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت انجام خدمات فیزیوتراپی بعد از اخذ پروانههای قانونی دایر شده و به صورت روزانه و سر پایی فعالیت مینمایند. در این مطلب که به صورت پرسش و پاسخ است به ارائه و معرفی قوانین مربوط به کسب مجوز یک مرکز فیزیوتراپی میپردازیم.
۱- با چه مدارک دانشگاهی میتوان یک مرکز فیزیوتراپی تأسیس نمود؟ افرادی که دارای یکی از مدرکهای تحصیلی «تخصص طب فیزیکی و توان بخشی» یا «PhD فیزیوتراپی» یا «کارشناسی ارشد فیزیوتراپی» یا «کارشناس فیزیوتراپی» باشد. برای آشنایی با این مدرکها میتوان این توضیح را داد که متخصص طب فیزیکی و توان بخشی به شخصی گفته میشود که مدرک پزشکی عمومی را دارد و برای تخصصش در یکی از مراکز دانشگاهی داخل یا خارج از کشور تخصص طب فیزیکی و توان بخشی را دریافت میکند.
همچنین PhD فیزیوتراپی معادل همان مدرک دکتری فیزیوتراپی است به این معنا که فردی ابتدا وارد دوره کارشناسی فیزیوتراپی میشود بعد در کنکور فوق لیسانس شرکت میکند و بعد از گرفتن مدرک فوق لیسانس در کنکور دکتری ثبت نام میکند و مدرک PhD فیزیوتراپی را میگیرد. همچنین مدرک کارشناسی ارشد فیزیوتراپی به معنای این است که دانش آموز تجربی ابتدا وارد مقطع لیسانس فیزیوتراپی میشود و با شرکت در کنکور فوق لیسانس و قبولی در آن به مدرک کارشناسی ارشد فیزیوتراپی دست مییابد.
۲- آیا امکان دارد همزمان با اینکه یک مرکز فیزیوتراپی را تأسیس میکنیم در یک مرکز دیگر هم کار کنیم؟ طبق قانون یک نفر نمیتواند به طور همزمان مؤسس یک مرکز فیزیوتراپی و مسئول فنی مرکزدیگر باشد. پس اگر مرکزی به نامتان تأسیس شود نمیتوانید در مرکز دیگری به طور همزمان مشغول به کار باشید.
۳- آیا امکان دارد تأسیس مرکز فیزیوتراپی درآمدزا نباشد؟ طیق قانون پروانه تأسیس مؤسسات فیزیوتراپی براساس نظام سطحبندی خدمات بهداشتی، درمانی صادر میگردد. درحال حاضر شاخص جمعیتی برای مرکز فیزیوتراپی ۳۰۰۰۰ نفر میباشد. بنابراین قانون طوری پیش بینی کرده است که تعداد مراکز در شهرهای کوچک و بزرگ متناسب با جمعیت آن شهر باشد و طوری نباشد که تعداد مراکز کم یا زیاد باشد. بنابراین میتوان گفت اگر در شهری به فردی مجوز تأسیس یک مرکز فیزیوتراپی میدهند به این معناست که میتواند روی ۳۰۰۰۰ فرد که ممکن است از خدمات این مرکز استفاده کنند حساب باز کند بنابراین حاشیه امنیتی برای کسب در آمد میباشد.
۴- زمانهای کاری مراکز فیزیوتراپی چگونه است؟ طبق قانون زمان فعالیت مراکز فیزیوتراپی حداقل یک نوبت صبح است و در صورت داشتن دو نوبت کاری (صبح و عصر) نیازمند به معرفی مسئول فنی جداگانه برای هر نوبت کاری است. مسئول فنی به فردی گفته میشود که یا مدرک «تخصص طب فیزیکی و توان بخشی» یا فیزیوتراپیست با شرایط زیر باشند:
الف) طرح نیروی انسانی وخدمت نظام وظیفه عمومی
ب) برای قبول مسئولیت فنی در شهرستانهای تهران، کرج، مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز داشتن حداقل ۲ سال سابقه اشتغال به کار تمام وقت در رشته فیزیوتراپی در یکی از مؤسسات، نهادها و یا ارگانهای دولتی – خصوصی و یا خیریه مجازبه تأیید دانشگاه/ دانشکده ذیربط.
دقت شود اگر فیزیوتراپیست مدرک فوق لیسانس داشته باشد بجای ۲ سال سابقه کار فقط ۱ سال سابقه کار نیاز دارد و اگر مدرک PHD فیزیوتراپی را داشته باشد اصلاً نیازی به سابقه کار ندارد. همچنین دقت کنید که طبق قانون مدت خدمت نظام وظیفه و طرح نیروی انسانی پس از فراغت از تحصیل در رشته مربوطه جزءسابقه کار محسوب میگردد. بنابراین از این نظر مشکلی برای فیزیوتراپیستها وجود نخواهد داشت. پس اگر قرار باشد مرکز فیزیوتراپی در دو نوبت صبح و عصر کار کند برای هر نوبت یک مسئول فنی میخواهد پس در مجموع باید دو مسئول فنی معرفی کند.
۵- تجهیزات و وسایلی که به صورت اجباری و اختیاری باید در یک مرکز فیزیوتراپی باشد شامل چه مواردی است؟ تجهیزات الکتروتراپی بصورت اجباری شامل (هات پک، مادون قرمز، مافوق صوت، تنس تحریک الکتریکی) و اختیاری (ماوراءبنفش، میکروویودیاترمی، امواج تداخلیهای ولتاژ جریانهای دیادینامیک، دستگاههای تشخیصی و…)، تجهیزات مکانوتراپی به صورت اجباری (فریم، انواع فنرها و وزنهها، اسلینگها و ضمائم دیگر، میز تقویت عضله چهارسر، دوچرخه ثابت، چرخاننده شانه، وسایل ورزشی دست) و اختیاری (کششهای مکانیکی و الکتریکی گردن و کمر، پارالل، آینه، قرقره، پله و…). همچنین این مؤسسات بایستی دارای سیستم حرارتی و برودتی مناسب باشند.
۶- فضایی که قرار است یک مرکز فیزیوتراپی در آن تأسیس شود چه شرایطی میبایست داشته باشد؟ قانون برای محیط یک مرکز فیزیوتراپی به صورت خیلی دقیق و ریز به ریز توضیحاتی را آورده است که به شرح زیر میباشد:
حداقل فضای مناسب جهت یک مؤسسه فیزیوتراپی حدود ۶۰ متر و در صورت وجود هیدروتراپی و اتاق اسپلینت ۱۰۰ متر مربع است. (فضاهای هیدروتراپی و اتاق اسپلینت اختیاری است). اتاق ارزیابی به مساحت تقریبی ۱۲ متر مربع (جهت معاینه، اندازه گیریها، تشکیل پرونده و بایگانی). اتاق انتظار بیماران به مساحت تقریبی ۱۲ متر مربع (شامل محل انتظار بیماران و محل استقرار منشی). الکتروتراپی به مساحت تقریبی ۱۵ متر مربع (شامل ۳ کابین به ابعاد ۵/۲ * ۲ با گردش اصولی جهت کار، جدا شده توسط دیوار یا پرده ضخیم و صرفاً یک تخته با جنس و ارتفاع مناسب با نوع درمان). مکانوتراپی به مساحت تقریبی ۱۵ متر مربع (این فضا بایستی کاملاً مجزا و محصور بوده و از راهرو استفاده نگردد. این فضا را میتوانند بدون جداسازی و یا شامل دو کابین ۷ متری با جداسازی مناسب استفاده نمایند. راهرو جلوی کابینهای الکتروتراپی به مساحت تقریبی ۵/۷ – ۵/۲ متر مربع.
چند مورد در خصوص پرسش و پاسخها (کلیک کنید) فایل(های) ضمیمه
برای آنکه پاسخ اصولیتر و دقیقتری دریافت کنید، توصیه میکنم به موارد زیر توجه فرمایید:
الف) سعی کنید در پرسیدن سوال خویش، اطلاعات کاملی از وضعیت و شرایطی که در آن قرار دارید بدهید.
ب) لطفا پرسشهای مربوط به قوانین کنکور را در همین صفحه بپرسید.
پ) لطفا پرسشهای مربوط به روحیه را در صفحه «از من بپرسید آنالیز رفتار» بپرسید.
ت) روشهای مطالعه، مرور، خلاصه نویسی، تست زنی و یادگیری هر درس، از جمله سوالاتی به حساب میآیند که قابل پاسخ گویی در پیام نیستند چون این موضوعات به شناخت، پیگیری مستمر و استفاده از ابزاهایی مثل جزوههایی که هر مشاور در اختیارش است، نیاز دارد.
پرسشهای این صفحه بسیار حساساند زیرا قوانین ثبت نام و شرکت در کنکور سراسری، تغییرات داشتهاند و هر بار که یک دانش آموز یا داوطلب کنکور در خصوص قوانین کنکور، سوالی دارد، بایستی پاسخش را بر اساس آخرین قوانین بداند. بنابراین خواهشمندم اگر پرسشی در خصوص قوانین کنکور دارید، حتما مطرح کنید حتی اگر بارها در پرسش و پاسخ همین صفحه، توسط سایرین پرسیده شده باشد. اینطوری، همیشه بر اساس آخرین قوانین، پاسخ پرسش خود را دریافت خواهید نمود.
سلام من ورودی بهمن رشته حسابداری هستم و درحال حاضر بسیار بیکارم میخواستم بدونم تو این مدت تا بهمن چه کارهایی میتونم انجام بدم که بعدا برای این رشته به دردم بخوره؟ مثلاً کتاب ها رو پیش خوانی کنم یا زبان بخونم و… و اینکه به نظر شما زبان خوندن رو از کجا شروع کنم؟ من قبلا ۵ ۶ سال کلاس زبان رفتم ولی زبانم چندان خوب نیست مخصوصا توی صحبت کردن. به نظرتون لازمه باز کلاس برم یا خودخوان بخونم؟ شما چیو پیشنهاد میدید؟
رضا جدیدی پاسخ داد:
سلام وقت بخیر و نیکی. ۱- شرکت در دورههای حسابداری برای درک عملی این رشته، ۲- یادگیری زبان انگلیسی. برای زبان انگلیسی هم هر شخصی بر اساس شرایط مالی و امکاناتی که دارد، تصمیم میگیرد که خودخوان یا با استفاده از کلاسهای خصوصی یا آموزشگاه ها، یک مسیر را برای یادگیری طی کند. نکته مهم این هست که زبان انگلیسی را با هر روشی که جلو میبرید تا پایان ادامه دهید و اینطور نباشد که وسط راه رها کنید و دائما دنبال روش دیگری برای یادگیری باشید. چون این آفت زبان یاد گرفتن است که دائما شخص از این شاخه به آن شاخه میپرد. موفقترین باشید.